DECA NA METI UMOBOLNIKA: Manijaci napali tri devojčice tokom ovog vikenda!

Autor:

Hronika

28.12.2020

05:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očuh napastvovao devetogodišnju pastorku i njenu vršnjakinju, a tinejdžer optužen da je zlostavljao četvorogodišnjakinju!

RepublikaFoto: Aleksandar Nalbantjan
Foto: Ilustracija

Ovaj vikend u Srbiji obeležile su strašne vesti da su tri devojčice seksualno uznemiravane i napadnute od njima dobro poznatih osoba, manijaka iz porodice i iz komšiluka.

Devojčicu od samo četiri godine iz sela u opštini Vladimirci kod Šapca komšija tinejdžer V. Š. (15) dodirivao je po međunožju i obećao da će joj kupiti kinder jaje ako nikome ne bude pričala šta njih dvoje rade kad su sami. Kako je dete odmah prepričalo roditeljima neprijatno iskustvo, oni su pomislili da je tinejdžer iz komšijske porodice, s kojom se posećuju, njihovo dete silovao u sopstvenoj kući i očajni pohrlili s detetom u policiju i na ginekološki pregled devojčice.

- Na osnovu pregleda kod lekara utvrđeno je da silovanja nije bilo, ali da bi bili sigurni, uradiće se još jedan detaljan pregled devojčice. Na drugoj strani, maloletnik je priznao da je mazio devojčicu na neprimeren način, dok je negirao da je silovao. Policija je V. Š. pustila posle saslušanja, ali se istraga protiv njega intezivno vodi - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Pre dva dana policija u Boru uhapsila je T. F. (29) iz Negotina, koji se tereti da je dve devetogodišnje devojčice, svoju pastorku i njenu drugaricu, polno uznemiravao tako što ih je dodirivao po intimnim delovima tela.

T. F. je u u subotu, kada je njegova pastorka u goste pozvala drugaricu, ušao u njenu sobu dok su se igrale i drugaricu svoje pastorke počeo da dodiruje po intimnim delovima tela, kao i pastorku - otkrio je izvor iz istrage.

Manijak je devojčicama kazao da to što rade nije ništa strašno i da one maze njega slobodno. Rekao im je da će to što su radili biti njihova tajna, koju ne smeju da otkriju jer će im se desiti nešto strašno.

Dok je pastorka ćutala, što navodi na pomisao da je i ranije bila žrtva očuha, komšijska devojčica je ispričala sve majci čim je došla kući, a majka je, ne oklevajući, sve odmah prijavila policiji koja je manijaka T. F. po kratkom postupku lišila slobode iako nije priznao krivicu.

Psiholog: Opasne siledžije iz okruženja

Dečji psiholozi kažu da je najteža okolnost ta što u 90 odsto slučajeva žrtve dobro poznaju napasnike i, što je još gore, egzistencijalno i emocionalno zavise od njih.

- Ne pije vodu ona učestala preporuka: "Čuvaj se nepoznatog cike" jer vidimo da poznate "čike" naprave pakao od života deci - kaže dečji psiholog Ana Đorđević za Srpski telegraf.

Sa njom se slažu i kolege, a istraživanjima je dokazano do se takvi zločini teško otkrivaju jer žrtve osećaju strah, krivicu i odgovornost kad nad njima vrše seksualno nasilje njima odlično poznate osobe. U tom slučaju, nasilnici imaju moć manipulacije i deca ne prijavljuju njihova loša činjenja da ne bi naudili drugim bliskim članovima porodice ili ljudima iz okruženja, kao što su u ovim slučajevima majka i bliske komšije.

- Ovde se ne radi samo o seksualnom uznemiravanju devojčica, nego i o psihološkom i veliko je pitanje kako će one da se izbore sa tim problemom kroz život i koliko će biti emotivno blokirane zbog onoga što su doživele kao male - naglašava naša sagovornica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading