Novi detalji STRAVE u Matijevcu: Dečak koji je osumnjičen da je obljubio devojčicu (4) pušten na slobodu, meštani ŠOKIRANI!

Autor: novosti.rs, republika.rs

Hronika

26.12.2020

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladimircima, uhapsili su patnaestogodišnjaka iz okoline Vladimiraca zbog sumnje da je polno uznemiravao četvorogodišnju devojčicu, rečeno je "Novostima" iz Policijske uprave Šabac, što je, praktično, i informacija i iz Višeg javnog tužilaštva u tom gradu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

U saopštenju PU Šabac navodi se da je „osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, sproveden sudiji za maloletnike u Šapcu.

Zamenik OJT u Šapcu, Milan Milutinović, koji je portaprol Višeg OJT, ukazuje da postupak, u ovom slučaju, kao  i obično kada su maloletnici u pitanju, vodi sudija za maloletnike. U međuvremenu, kaže naš sagovornik, sudija za maloletnike Višeg suda u Šapcu saslušao je dečaka i pustio ga na slobodu. Istraga se nastavlja, koja podrazumeva, pored ostalog, pregled četvorogodišnje devojčice i druga saslušanja.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju roditelji dečaka i devojčice su se dobro poznavali, međusobno posećivali i družili. Sve do 21. decembra, kada je  majka devojčice prijavila događaj, posle čega je usledila akcija policije i tužilaštva. Sve radnje su činjene pažljivo, stručno, odgovorno i savesno, imajući u vidu da su u pitanju deca.

 

Prema našim  nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima, lekar  koji je pregledao dete, nije pronašao tragove povrede genitalija. Zasad se istraga vodi samo za polno uzmeniranje, a kako će biti dalje zavisiće od sveobuhvatne istrage, koja je u punom zamahu. Šta se podrazumeva, u ovom slučaju, pod "polnim uzmeniravanjem", informacije su koje, u interesu zaštite deteta i istrage, stoje samo kod nadležnih. U istragu će biti uključeni, kako saznajemo, najbolji stručnjaci, koji će nastojati da raspetljaju događaj u potpunosti, i radi istine i pravde, što će sprečiti dokone „čaršijane“ da od inače užasnih navoda i optužbi prave još teže i crnje.

U selu Matijevcu, gde žive porodice dečaka i devojčice, meštani su, u najmanju ruku, zgranuti od onog što čuju. Ljudi samo odmahuju rukama. Druge priče nemaju...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading