STIGLA PRESUDA ZA NASILNIKA! Evo kolika zatvorska kazna je određena Novici Eleku koji je pucao u bivšu suprugu!

Autor: Republika

Hronika

25.12.2020

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu je doneo i javno objavio presudu kojom je okrivljenog Elek Novicu oglasio krivim za nasilje u porodici i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

RepublikaFoto: facebook.com/Novica Elek
Novica Elek

Njega je sud osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 6 meseci, a u kaznu zatvora će se uračunati vreme lišenja slobode i u pritvoru.

On je oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo protivpravno lišenje slobode. 

Da podsetimo, Novica Elek (35) je 2. aprila 2016. pucao u noge i teško ranio bivšu suprugu Tijanu Sekulić u Beogradu, uhapšen je i trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru, nakon što su ga priveli policajci na graničnom prelazu između Kosova i Metohije i Makedonije.

Za Elekom je nešto više od dve godine bila raspisana poternica Trećeg javnog tužilaštva u Beogradu i do sada se uspešno krio. On je kod sebe imao lažni pasoš, ali je bio nepromenjenog izgleda.

Njegova bivša supruga Tijana Sekulić i njena porodica do dan danas su živeli u strahu da li će se pojaviti i ubiti je. Podsećanja radi, Sekulićeva je upucana sa tri hica u noge u Surčinu, nakon što ju je posle izlaska sa posla Elek bukvalno kidnapovao nasred puta. Ranjenu ju je potom izbacio iz automobila i ostavio u teškom stanju.

Sekulići su, inače, godinama trpeli maltretiranje od Eleka, a Tijanin otac Živko je bivšeg zeta nekoliko puta prijavljivao policiji zbog različitih krivičnih dela. Neki od tih postupaka i dalje su u fazi istrage.

Elek je, inače, bio jedan od optuženih za pljačku konvoja "Sekjuritasa" u martu 2011. u Beogradu, kada je oteto 800.000 evra, koja je u javnosti poznata i kao "pljačka veka"

Svih sedam optuženih 2014. oslobođeni su presudom Apelacionog suda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading