ŠOK OBRT U SLUČAJU ČETVOROSTRUKOG UBISTVA U JABUKOVCU: Maja Bađikić ponovo u pritvoru

Autor: Novosti, Republika

Hronika

24.12.2020

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tročlano veće Višeg suda u Zaječaru odredilo je pritvor do 30 dana Maji Bađikić (26) iz Dupljana,

RepublikaFoto: instagram.com/Maja Bađikić/Privatna arhiva

Ona je osumnjičena da je sa Davorom Pernićem (35) iz Jabukovca avgusta 2019. ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53) u zaseoku Valja Vratne kod Jabukovca.

Veće zaječarskog Višeg suda ovu odluku je donelo rešavajući predlog Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, koje je još letos zatražilo da se Bađikićeva ponovo privede.

Maji Bađikić i Davoru Perniću, na teret se stavlja da su zajedno izvršili krivično delo teško ubistvo, a Maji i saučesništvo u zločinu. Ona je optužena da je ubila Dragicu Kazimirović i zajedno sa Pernićem pucala u njenog sina Raju.

 

Premda Majinih bioloških tragova nema na oružju i municiji, koji su pronađeni zakopani na imanju Pernićevog oca u zaseoku Pojana Lungu u Jabukovcu, nova veštačenja su potvrdila postojanje njenog DNK na opušcima koji su na imanju Kazimirovića pronađeni skoro šest meseci posle masakra. Baš zbog tih opušaka, negotinski Viši sud je i po treći put vratio optužnicu na dopunu istrage, a niški Apelacioni sud zatražio je dopunu istrage da bi se ustanovilo kako su ti opušci pronađeni, kao i ko je osoba koja je istražitelje uputila na mesto gde su oni i nađeni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading