Krvavi novac "škaljaraca" u stanu Luke Bojovića!

Autor:

Hronika

25.12.2020

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef "zemunskog klana" i jedan od ključnih saradnika "škaljarskog klana" Luka Bojović ponovo je u žiži zahvaljujući snimku španske policije koji se juče pojavio na društvenim mrežama. Bojović je osuđen u Španiji na zatvorsku kaznu od 18 godina zbog organizovanog kriminala, a uhapšen je u februaru 2012. godine.

Luka Bojović

Na snimku se, naime, vidi akcija španske policije prilikom Bojovićevog hapšenja. Specijalci su u pretresu njegovog stana pronašli pola miliona evra, sedam pištolja, dve automatske puške i automatsku sačmaru, kao i veliku količinu municije za to oružje. Ovaj snimak obara rekorde pregleda, dele ga klinci, uz pokrivalicu pesme o Marašu, kao simbolu najnovije krimi-generacije iz popularne serije "Južni vetar".

Španska policija je pretresla stan koji je iznajmljivao Bojović u Valensiji, u rezidencijalnom delu grada, u kvartu Politarija de Valensija, gde se iznajmljivanje apartmana plaća više hiljada evra.

Nakon hapšenja policija je pretresla njegov stan na devetom spratu zgrade u Ulici Nino Bravo tri i našla novac i oružje. Tokom pretresa u stanu je bio i Bojović, s lisicama na rukama, kao i njegov advokat. Kada su ga policajci izvodili iz zgrade, on je bio nasmejan i čak slao poljupce okupljenim novinarima i foto-reporterima.

Komšije "srpskog bosa" bile su šokirane kada su saznale pored koga su stanovale poslednjih godinu dana, koliko je Bojović iznajmljivao stan u njihovoj zgradi.

Iz zatvora vodi prljave poslove

RepublikaFoto: Public

Policija i dalje prikuplja dokaze o delovanju Luke Bojovića pre i posle hapšenja u Španiji. Smatra se da je iz zatvora naručio niz zločina. Pogotovo kad je reč o osveti za ubistvo brata Nikole u obračunu s braćom Šaranović i svih bliskih njima. Policija smatra da je nasledio liderstvo u "zemunskom klanu" i da je u ratu "škaljaraca" i "kavčana" stao na stranu "škaljarskog klana", koji je desetkovan u poslednjih godinu dana. Naravno, dovodi se i u vezu s planetarnim švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Inače, Luka Bojović bi najranije mogao da se nađe na slobodi tek početkom 2024. godine, i to pod uslovom da mu španske institucije prihvate molbu za uslovni otpust, za koji može da podnese zahtev nakon odsluženja dve trećine kazne. Kako je bio u pritvoru od 9. februara 2012. godine, kada je uhapšen u Valensiji, najranije bi mogao da traži uslovni otpust 9. februara 2024. godine. Ukoliko bi institucije u Španiji to odobrile, Luka Bojović je slobodan čovek jer ga Srbija ne potražuje ni za jedno krivično delo.

 

Svojevremeno je bio optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su nastradali prilikom pokušaja ubistava. Pravosnažno je oslobođen svih tih optužbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading