FATALNA MISICA ZAVADILA MAFIJAŠE, PA NESTALA U BEOGRADU: Nastavlja se potraga za važnim svedokom niza zločina

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon hapšenja opasnog kriminalca Darka Eleza u Beogradu policija je počela da saslušava brojne svedoke. Međutim, jedan od najznačajnijih je bivša misica i Plejbojeva zečica Slobodanka Boba Tošić, koja se već tri godine nalazi u bekstvu. Ona je bila u vezi sa Elezom, ali i s njegovim kumom Đorđem Ždralom, kojeg je pokušao da ubije uz njenu pomoć.

Foto: Facebook.com/printscreen
Slobodanka Boba Tošić

Lepa manekenka, prema pisanju medija, bila je u vezi i sa Žikom Gojkovićem, bivšim poslanikom SPO, oko dve i po godine, iako je bio oženjen. Ovaj političar je 2015. priznao da se viđao sa Tošićevom, ali ne i da su bili u vezi.

Njena dramatična životna priča počinje pre 14 godina, kada je zavadila dva okorela kriminalca Darka Eleza i Đorđa Ždrala, kojima je čak i kumstvo upropastila.

RepublikaFoto: facebook.com/Slobodanka Boba Tošić

- Elez je bio lud za njom i nije mogao da podnese pomisao da je Boba nakon njega s njegovim kumom Ždralom. S njim je već imao problem oko novca iz jedne pljačke banke jer mu je Đorđe tražio deo plena kada je izašao iz zatvora, ali je on to shvatio kao reketiranje. Rekao joj je da će ona biti bezbedna samo ako mu pomogne da likvidira kuma, a ona je na to pristala - priča naš izvor iz istrage.

Eleza terete za smrt 20 ljudi

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan Crime
Darko Elez

Darko Elez, jedan od najopasnijih ljudi sa prostora bivše Jugoslavije, povezivan sa serijom likvidacija, uhapšen je u utorak u jednoj firmi u Batajnici. Apelacioni sud u Beogradu je u septembru 2011. potvrdio presudu Specijalnog suda u kojoj se konstatuje da je Elez 2009. u Beogradu i Bosni organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi bila petorica osuđenih s njim, kao i više osoba za koje se postupak vodi u BiH. Konstatuje se i da je grupa "u dužem vremenskom periodu imala za cilj vršenje teških krivičnih dela, šverc i prodaju droge i iznude", a sumnja se da je sa svojom grupom odgovoran za 20 ubistava u Srbiji i Republici Srpskoj, kao i da je u poslednje vreme sarađivao i sa "kavačkim klanom".

To se desilo u aprilu 2006, kada je Plejbojeva zečica dobila ulogu da Ždrala namami u klopku.

- Ona je njemu poslala poruku s molbom da je odveze do drugarice da uzme skripte, a on je na to pristao. Čim je izašla iz automobila, video ju je, kako je i sam posvedočio, kako rukom daje znak dvojici napadača koji su zatim zapucali na Đorđa, koji je preživeo napad samo zato što je jednom od njih zakočila puška - naglašava izvor.

RepublikaFoto: Facebook.com/printscreen

Tošićeva je Đorđa Ždrala upoznala odlazeći u posetu svom dedi u jednom zatvoru, a on je tada robijao zbog ubistva bračnog para u Bosni. Upravo u zatvoru, ali nekoliko godina ranije, on je upoznao i Darka Eleza, s kojim se kasnije okumio kada su izašli na slobodu.

Ždrale na robiji zbog ubistva

RepublikaFoto: youtube.com/smijehlijeci/printscreen
Dđorđe Ždrale

Đorđe Ždrale se nalazi u KPZ Foča, gde izdržava 20-godišnju kaznu zatvora zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS 7. juna 2000. u Bijeljini.

Elez i Ždrale su na slobodi formirali dve krimi-grupe koje su delovale na teritoriji Istočnog Sarajeva, a bavili su se krađama i razbojništvima, ali i najtežim krivičnim delima, kao što su otmice, pokušaji ubistva i ubistva. Uzajamno su se poštovali, a sarajevski inspektori i danas prepričavaju da su delili dve osobine - dobru organizovanost i surovost.

 

Slobodanka je uhapšena u maju 2015. u Hrvatskoj jer se nije pojavljivala na suđenju za pokušaj ubistva Ždrala. Sledeće godine sud BiH pravosnažno ju je osudio na dve i po godine zatvora zbog pripadnosti zločinačkoj organizaciji Darka Eleza i učešća u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala. Kaznu za to delo čekala je u kućnom pritvoru u Han Pijesku, ali je odatle pobegla, pa se našla na Interpolovoj poternici. Nakon toga, 2017. mediji su pisali da se krije u Beogradu i to u stanu jednog poslanika. Danas se ne zna gde je.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading