(FOTO) NASRTAO I NA MAJKU! Pogledajte kako izgleda sveštenik manijak koji je godinama silovao devojčicu u Kaluđerici!

Autor: Objektiv, Republika

Hronika

24.12.2020

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Zoran M. (58), poznat kao Zoki Plavooki, uhapšen je zbog sumnje da je napravio dete maloletnici, a potom je tri godine proganjao i pretio joj!

RepublikaFoto: Printskrin/Youtube.com

Zoki Plavooki je kao sveštenik u crkvi Svetog Joakima i Ane u Kaluđerici, krajem novembra 2017. zloupotrebio emotivnu ranjivost A. Ž. koja je imala 15 godina kada je otišla da se ispovedi i onda je zaveo.

Ona je u avgustu 2019. zatrudnela, a posle prekida trudnoće, od januaru do septembra ove godine, on lično ili preko posrednika je telefonom uznemiravao nju i njenu majku i fizički je napadao.

 

Zapio se, pa zaboravio na opelo

Zoki Plavooki je posle suspenzije nastavio da radi "u privatnoj režiji".

– Znao je kada je kome slava i odlazio je da sveti vodicu, a uslugu je regularno naplaćivao. Ljudima je nudio i krštenja, govoreći „bolje da dođem kod vas kući, nego u crkvi“. Pre dve godine se zapio, dok su ga ljudi čekali da sahrane najmilijeg. Dva sata kasnije jedan od pridošlica ga je zatekao u kafani – kaže M. S. iz Kaluđerice.

 

Sveštenik, koji je otac četvoro dece, suspendovan je prošle godine kada se majka devojčice požalila crkvi. Umesto da se smiri, počeo je da vrši pritisak na devojku i njenu majku da povuku prijavu, pa su one slučaj prijavile policiji.

-  Zoki Plavooki nije baš omiljen jer je jurio za suknjama! Zbog spopadanja žena dobio je čak i batine na jednoj sahrani. On je tad prišao bratu pokojnika i pitao ga: "Ko je ona uplakana lepotica? Mogao bi da me upoznaš sa njom?" Čovek mu je odgovorio da mu je to snaja i da je upravo služio opelo njegovom bratu, a potom ga je premlatio! – kaže G. P. iz Kaluđerice i dodaje da je bio tučen mnogo puta zbog nepristojnog ponašanja, ali se nije smirivao.

Nag spopao tuđu ženu!

Sveštenik Zoran je pre oko decenije premešten iz jedne crkve iz okoline Južnog bulevara u Kaluđericu, jer su se parohijani žalili na njega.

– Tada je navodno stigao veliki broj pritužbi, a među njima je bila i jedna posebno zastrašujuća. Navodno je po završetku posla pitao domaćicu da li može da ode u kupatilo. Iz njega je izašao potpuno go! Kada je prišao toj ženi, ona ga je izbacila napolje. Iako je bilo brojnih pritužbi, Zoran nije bio nasilan i sve je pravdao božjom voljom! – kaže sveštenikov poznanik.

-  Kada je odlazio da sveti vodicu, naskakao je na domaćicu, ako joj muž nije kod kuće. Nije birao da li je mlado ili staro! Jednom je čak izvrnuo i cveće iz saksije, a kada je završio sa osveštavanjem kuće počeo je da juri domaćicu oko stola! Tad je naišao domaćin i znam samo da se nije dobro proveo. Zoranove kolege su navodno ćutale jer im je pretio da ih ima u šaci – kaže naš sagovornik.

 

 

Sveštenik je juče priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu na saslušanje, ali je ćutao kao zaliven i samo je kratko rekao da se brani ćutanjem.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading