MASAKR NA VIDIKOVCU, DONETA DRUGOSTEPENA PRESUDA: Biznismenu Branku Sekuloviću 35 GODINA ROBIJE!

Autor:

Hronika

23.12.2020

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponovljenom postupku vlasniku firme "S kompani" Branku Sekuloviću za trostruko ubistvo na Vidikovcu, u svojoj firmi, od pre 13 godina, izrečena je ponovo kazna zatvora od 35 godina.

RepublikaFoto: printscreen/Google Earth
Foto: Ilustracija

Sudija Viseg suda u Beogradu Bojan Mišić objasnio je da je veće razmotrilo kako nove dokaze, tako i sve ono sto je prikupljeno u toku 2018. i 2019, kroz postupak.

- Rešena je u međuvremenu još jedna stvar, odnosno gde je pistolj optuženog kalibra 9mm - rekao je sudija.

No, pronalazak pištolja nije ništa promenio u postupku budući da je utvrđeno da nije pucano iz njega, već da je trostrulo ubistvo izvršeno drugim, nikad pronađenem pištoljem, istog kalibra.

Inače, Branko Sekulović je prvostepeno osuđen za ubistva Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića(24) i Darka Živanovića (22) , zvanog Žika Šumadinac na 35 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i naložio da se suđenje.

Odbrana je tražila da se Sekulović oslobodi, jer kako je rekao njegov branilac Slobodan Ružić ne postoji nijedan direktan dokaz da je izvršio trostruko ubistvo.

- Forenzičari su utvrdili da nije pucano iz pištolja koji je Sekulović legalno imao - naveo je Ružić.

- Takođe, sud bi morao da uzme u obzir da su oni optuženog duže vreme reketirali, da je od njih uzeo novac sa zelenaškom kamatom, da su ga tukli, pretili mu i da je on sve vreme strahovao za svoj i živote svoje porodice. Nije mi jasno zašto to sud ranije nije hteo da prepozna - naveo je on.

Advokat osuđenog  ponovo ce uloziti zalbu, a pretpostavlja se da će i Više javno tuzilastvo pokušati da ospori presudu. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading