POLITIČARI I ESTRADA KUPOVALI KRADENO: Panika posle hapšenja četvorice pripadnika razbojničke bande!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupoceni satovi i nakit kradeni širom Evrope i prodavani zlatarima čije su mušterije bile mnoge poznate ličnosti.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Foto: Ilustracija

Četvorica pink pantera uhapšena su u ponedeljak u Beogradu zbog pljačke juvelirnice "Brege" u Diseldorfu.

Lisice na ruke stavljene su S. Š. (51), N. B. (52), A. J. (51) iz Beograda, kao i vođi bande N. S. (47) iz Valjeva, zbog sumnje da su ukrali 41 dragoceni sat, koji vrede oko tri miliona evra. Čim je vest objavljena, nastala je opšta panika ljudi sa spiska na kom su političari, estradne zvezde i sportisti dubljeg džepa, koji su voleli da se pohvale skupocenim satom, ali "ispod cene", tačnije - kradenim.

Specijalci SBPOK, nakon višemesečnog praćenja, uhvatili su opasne kradljivce na delu sa plenom, a prema našim saznanjima, ukradenu robu prodavali su zlatarima u Beogradu, koji su ih dalje prodavali brojnim poznatim ličnostima.

- Vođa grupe N. S. našao se kobne večeri sa N. B., koji je zlatar, da bi mu predao sedam satova brege, vrednih 352.440 evra, radi dalje prodaje, ali su ih tu čekali inspektori koji su ih odmah uhapsili. Nakon toga, i ostali članovi bande S. Š. i A. J. lišeni su slobode u neposrednoj blizini stana u kojem živi njihov vođa - priča za naš list izvor iz istrage.

Ove godine ubijena trojica

Od početka ove godine ubijena su tri pripadnika kriminalne grupe "Pink Panter", za koje postoje tvrdnje i da su povezani sa "škaljarskim klanom", a to su Aleksandar Šarac i Bojan Mirković, koji su likvidirani u Beogradu, i Damir Hadžić, koji je izrešetan na Krfu.

Pripadnici kriminalističke policije su prilikom hapšenja zaplenili 33 sata i jednu zlatnu narukvicu brege, koje su pronašli u stanu N. S., kao i još jedan časovnik iste marke koji je on nosio na ruci.

- To im je bila poslednja pljačka u karijeri. Oni su već nekoliko godina harali po Evropi i krali skupocene satove koji mogu da koštaju i 160.000 evra po komadu. Nakon svake krađe vratili bi se u Srbiju i, osim N. B., pojedinim juvelirima prodavali plen. Svaki od tih zlatara imao je spisak želja poznatih ličnosti koje su čekale da se panteri vrate iz akcija širom Evrope da bi došle do željene robe po ceni znatno nižoj od regularnih, mada su znale da je kradena. Među kupcima je bio i jedan poznati političar koji je često u medijima, jedna od naših pevačica i njeni članovi porodice, zatim fudbaleri i mnogi drugi koji su se snabdevali "ispod ruke" - otkriva naš izvor.

Policija se sada bacila na češljanje telefona uhapšenih da bi pronašla sve njihove kontakte i mušterije, zbog čega se mnogima iz džet-seta diže kosa na glavi.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnja da je organizator kriminalne grupe napravio dogovor sa N. B. da se organizuju sa S. Š. i A. J. i da početkom decembra odu iz Beograda u Nemačku da bi organizovali pljačku juvelirnice u Diseldorfu, a onda su je 14. decembra i počinili. Svim uhapšenim panterima određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Milov brege od 106.000 evra

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović voli da se hvali ručnim satom brege, koji je platio 106.000 evra, pa se pretpostavlja da je on političar sa najskupljim satom u regionu.

Panterka Olivera bivša žena uhapšenog

RepublikaFoto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY
Olivera Ćirković

Kako saznaje Srpski telegraf, čuvena pripadnica bande "Pink Panter" Olivera Ćirković bivša je supruga jednog od trojice uhapšenih.

Ona je u svetu kriminala provela 20 godina i imala je više od 1.700 pljački, u kojima je ukrala dragocenosti vredne oko milion evra, o čemu je napisala i knjigu "Ja, pink panter - zatvorska ispovest". Olivera je počela da se bavi krađama kada je završila sa košarkaškom karijerom, a u kriminal je ušla dok je iz hobija prodavala kradene bunde. Prvi put je uhapšena 2006, nakon pljačke zlatare na Kritu, zbog čega je robijala dve i po godine. Nakon služenja druge kazne 2012. beži iz grčkog zatvora, ali je u septembru pronalaze i osuđuju na 32 i po godine zatvora, odakle izlazi 2017.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading