KRVAVE PORODIČNE TRAGEDIJE I JEZIVA UBISTVA IZ LJUBOMORE: Ovi MONSTRUOZNI ZLOČINI su obeležili 2020.godinu!

Autor: Aleksandar ADAMOVIĆ

Hronika

02.01.2021

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza nas je godina koju ćemo pamtiti po mnogo čemu. Iako je koronavirus definitivno bila jedna od aktuelnijih tema, ništa manje u medijima nisu objavljivane ni i vesti iz hronike. Em što je ova godina obeležila brojna mafijaška ubistva, kao i pojedina samoubistava, ono što posebno zabrinjava je činjenica da je u odnosu na prošlu godinu zabeležen veliki porast nasilja u porodici, Pogotovo nad ženama gde je evidentirano nekoliko slučajeva sa smrtnim ishodom.

Foto: ilustracija
Foto: Ilustracija

Dostupni podaci Ujedinjenih nacija pokazuju da je pandemija znatno uticala na porast nasilja u porodici. Crna činjenica je da se u Srbiji malo ko pozabavio ovim pitanjem, a broj slučajeva iz nedelje u nedelju drastično je rastao.

Od početka godine zabeleženo je više od 22 slučaja, gde su uspružnici odnosno partneri izvršili neki vid nasilja nad ženama.

Broj izvršenih krivičnih dela nad ženam sa smrtnim ishodom

7 - ubijeno nožem

5 - ubijeno sekirom

3 - ubijeno pištoljem

3 - prebijene do smrti

1 - ubijena puškom

1 - ubijena bombom

*Izvor: NVO Autonomni ženski cenatr

O problemima u porodici uglavnom se slabo priča, ljudi koji ih imaju, ne rešavaju na vreme, a institucije koje su za to nadležne čini se da ne rade dovoljno svoj posao. Obično tek kada već postane kasno isplivaju detalji o kojima praktično niko nije znao. Pa čak ni komšije porodica u kojima se dešava užas neretko nisu upoznati sa problemima iza zatvorenih vrata. 

I na kraju naizgled uviđajna, smirena, kulturna porodica završi na stranama crne hronike.

 

 

1.Horor u Leskovcu - Celu porodicu pobio na spavanju

Psihički oboleli Miloš Ilić (20) izmasakrirao je oca Predraga (45), trudnu sestru Anu (19), maćehu Danijelu Radojković (43) i njenu maloletnu ćerku Saru (12).

Ubistvo se dogodilo u Ulici Ratka Pavlovića, a ubica je porodici presudio sekirom.

Četiri tela, od kojih je jedno dete staro samo 12 godina, bila su u lokvama krvi, izmasakrirana. Postalo je još strašnije kad su policajci videli da je jedna žrtva trudna, i to u poodmakloj trudnoći, jer joj se stomak video. U prvi mah policajcima nije bilo jasno šta se tačno desilo te da su u obzir dolazile razne varijante, pošto je okrvavljeni mladić, izbezumljen, sedeo i ćutao. 

Istraga je utvrdila da je glavni motiv za ovaj masakr bila mržnja prema maćehi i njenoj ćerki, a utvrđeno je da je ubica i psihički oboleo.

Za to krivično delo prema Krivičnom zakonu koji je stupio na snagu 1. decembra 2019. godine propisana je kazna zatvora od minimum deset godina ili doživotni zatvor, s tim da se doživotni zatvor ne može izreći licu koje u vreme izvršenja krivičnog dela nije navršilo 21 godinu.

RepublikaFoto: youtube.com/juGmedia/facebook.com/pixabay.com/E.D.
Foto: Ilustracija

2. Žandarm razneo sebe i devojku bombom

Građane Srbije potresla je vest kada je 21. januara iz ljubomore koji je najverovatniji motiv Pavle Rakonjac inače po zanimanju žandarm, u svom automobilu nakon kraće rasprave razneo ručnom bombom sebe i svoju devojku Marinu Petković.

Ova ljubavna drama koja je okončana tragičnim ishodom dogodila na Vojnom putu između Batajnice i Nove Pazove, uz samu ogradu vojnog aerodroma "Milenko Pavlović" u Novoj Pazovi.

Mladi policajac je iz Stare Pazove, gde je i živeo sa suprugom i decom, a radio je u novosadskom odredu žandarmerije, a Marina je radila kao vaspitačica u staropazovačkom vrtiću i bila je vaspitač Pavlovom detetu. Na taj način su se oni upoznali i započeli ljubavnu romansu.

Marinina drugarica je izjavila da je ona htela da raskine sa Pavlom i da se vrati bivšem dečku te da joj se u nekoliko navrata poverila da je Pavle počeo čudno da se ponaša. S obzirom na to da je uveče trebala da se vidi sa njim i da na miran način reše stvari, ujutro se nije pojavila na posao što je mnogima bilo čudno da joj se nešto nije desilo te je policija brzo alarmirana. Vrlo brzo na putu u raznesenom automobilu "opel vektra" pronađena su beživtna tela Pavla i Marine.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Raznesen automobil u kome su bili ljubavnici

3. Iskasapio ženu nožem jer je flertovala sa drugim

Jeziv zločin desio se u selu Koceljeva. Meštane ovog malog mesta uzbudila je vest o zločinu koji se desio neposredno u blizini njihovih domova.

Naime Jasminu Lazarević (46) izmasakrirao je u kući u kojoj je živela u Bariču, u Beogradskoj ulici 53, njen bivši emotivni partner Radovan Ranisavljević, inače načelnik opštih poslova u opštini Koceljeva. Krvavo klupko počelo je da se odmotava kada su u sredu uveče, oko 22 časa, policajci u Šapcu priveli Ranisaljevića, koji je, navodno, hteo da počini samoubistvo skokom sa mosta u Šapcu.

Prvi trag da nešto nije uredu navelo je to što je Radovan bio vidno uzrujan, videlo se da se čudno ponaša, pa mu nakon ispitivanja policajca nije dugo trebalo da prizna da je počinio jeziv zločin. Odmah po priznanju policajci su se uputili na mesto zločina i u kući u kojoj se desio masakr zatekli jeziv prizor.

Žena je ležala u lokvi krvi sa više ubodnih rana po telu.

Kako se pretpostavlja Ranisavljević je pokušavao da se vidi sa nesrećnom Jasminom, ali je ona to odbijala. On se na kraju prikrao kući u kojoj je živela. Pošto nije mogao da upadne na vrata, Ranisavljević je u dvorištu našao merdevine i popeo se kroz prozor. Tu je posle kraće svađe izgubio kontrolu, zgrabio nož i izbo nesrećnu ženu nasmrt. 

Radovan Ranisavljević je inače bio načelnik Uprave za opšte poslove u opštini Koceljeva. Meštani sela Svileuva, iz kojeg su i ubica i žrtva, kažu da je ceo život bio neki funkcioner, a Jasmina se pre 10-12 godina doselila na Umku, ali su se njih dvoje rastali pre otprilike pre dva meseca iako se zvanično nisu razveli. 

Iza sebe je ostavila sina (25) i ćerku (17).

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

4. Zaklao suparnika zbog žene - Jezivo ubistvo kod Knića

Konobar Dragan Beronja (55) iz Kragujevca uhapšen je jer 27. avgusta iza ponoći ubio tri godine mlađeg Zorana Tošovića u njegovoj porodičnoj kući u selu Čestin kod Knića. Do tragedije je došlo zbog izvesne Dragane, stare pedesetak godina, koja se kobnog dana vratila Tošoviću posle dva meseca iz Kragujevca, gde je navodno ponovo bila u vezi sa Beronjom, s kojim je nekada bila u braku.

Za ovaj zločin sumnja se da je glavni motiv bila ljubomora i da je Draganin bivši muž iz nemoći da je zadrži došao za njom u Čestin i izvršio ubistvo.

Beronja je Tošovića izubadao po licu i telu nožem, a prema glasinama, užasnom prizoru svedočio je i 15-godišnji sin ubice i njegove bivše žene.

Kolege za Dragana su imale samo reči hvale, da je bio izuzetan radnik ali da mu se život urušio usled prekomerne konzumacije alkohola, kao i da je uništio bivšu ženu.

RepublikaFoto: Facebook
Dragan Beronja

5. Strašan zločin u Beloj Crkvi - Nožem izbo svastiku

U kući u selu Dupljaja kod Bele Crkve Anđelko F. (65) usmrtio svoju partnerku, svastiku Katicu T. (61), potom izvršio samoubistvo.

Pored tela pronađeno je oproštajno pismo iz kog se moglo zaključiti da je par bio u emotivnoj vezi, a razlog ovog ubistva i samoubistva je taj što su se plašili osude okruženja jer je Katica bila sestra Anđelkove pokojne žene.

On je sa više uboda nožem usmrtio Katicu čije je telo obliveno krvlju pronađeno u jednoj od soba. Posle zločina ubica se obesio i njegovo telo je pronađeno u drugoj prostoriji.

Anđelku je pre četiri godine preminula supruga sa kojom ima dve ćerke. Neko vreme, bio je sam, a onda je ušao u ljubavnu vezu sa svastikom, koja je inače udata, majka dvoje dece i baka.

RepublikaFoto: Estok/Dušan Milenković
Katica i Anđelko

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading