JEZIVO! Za 14 dana ubijeno 5 žena: Dve KRVAVE nedelje u Srbiji, nizao se ZLOČIN ZA ZLOČINOM

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

18.12.2020

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crni niz ubistava žena koje su se godinama borile sa nasilnicima počeo je 29. novembra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dušanka J. (85) pronađena je juče mrtva, a kako se sumnja, ubio ju je suprug. Ovaj stravičan zločin dogodio se juče oko podneva u Novom Sadu, u Ulici Nova 11 u dvorištu kuće u kojoj je žrtva živela sa svojim suprugom Dušanom J. (83). Kako se sumnja, on je nesrećnu ženu usmrtio hicem iz pištolja, a on je zatim ispalio metak sebi u glavu.

Kako nezvanično saznajemo, bračni par nađen je u dvorištu kako sede na stolicama jedno pored drugog, Dušanka je bila mrtva, a Dušan teško ranjen. Sumnja se da je bolest kumovala svemu i da su se nesrećni ljudi dogovorili da zajedno skončaju svoj životni put.

- Poslali su ćerku u banku kako bi ostali sami u kući. Oboje su bili teško bolesni i verovatno su želeli da okončaju svoju muku i reše se ovog života  – rekao je izvor blizak istrazi.

Ovo ubistvo dogodio se nepuna 24 sata od zločina u Aleksincu, gde je Saša Prokić ubio svoju bivšu suprugu Milenu, pa potom sebe. Oba ova slučaja poslednja su u nizu crne serije zločina koji su potresli Srbiju u prethodne dve nedelje i ponovo upozoravaju da o nasilju ne sme da se ćuti, te da su i institucije dužne da pomognu žrtvama i sklone ih što dalje od nasilnika.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Crni niz ubistava žena koje su se godinama borile sa nasilnicima počeo je 29. novembra u mestu Bresnica kod Kragujevca. Nakon svađe oko ljubavnih veza Ljubinku P. (61) batinama je usmrtio Dobrivoje Dinkić (61). Telo nesrećne žene pronađeno je sa teškim telesnim povredama u njegovoj kući u naselju Bresnica.

Dobrivoje je policiji priznao ubistvo, i on se pojavio u Kliničkom centru sa simptomima trovanja. Lekarima je rekao da je želeo da se ubije na isti način kao i njegova žena, a onda je policiji priznao da je pretukao nevenčanu suprugu.

Samo deset dana kasnije, 10. decembra, muškarac D. L. (84), kako se sumnja, štapom je pretukao svoju ženu G. L. (80) u porodičnoj kući u Aranđelovcu, pa ju je golim rukama zadavio. Zločin se dogodio u naselju Zlatar, a kako se pretpostavlja, sve se odigralo nakon svađe dvoje supružnika.

 

Istog dana u beogradskom naselju Voždovac, u ranim jutarnjim satima, Dragoljub N. (62) pištoljem je ubio suprugu Vesnu N. (57), a potom izvršio samoubistvo. Zločin se dogodio u njihovom stanu, a ubica je najpre ženi ispalio hitac u grudi, a zatim presudio sebi.

U danima kada su se dešavala brutalna ubistva jedna žena brutalno je pretučena na Paliluli, dok je druga iz Zemuna sebi prerezala vrat. Prvi slučaj dogodio se pre tačno sedam dana u Beogradu, kada je S. G. (54) pretukao svoju nevenčanu suprugu A. L. (50) u stanu.

Muškarac je ženu pretukao pesnicama toliko brutalno da joj je polomio lobanju, a nakon iživljavanja nad ženom, njemu je određen pritvor. Nije prošlo mnogo, a već u nedelju, tokom svađe sa suprugom, žena (46) prerezala je sebi vrat skalpelom. Ona je sa teškim povredama prevezena u bolnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading