Na silu izvukao devojku iz kafića, pa je čupao, tukao i brutalno silovao: Sada će da robija zbog svog nedela

Autor: Espreso, Republika

Hronika

18.12.2020

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog ljubomore uporpastio devojku.

Foto: Ilustracija

Viši sud u Nišu osudio je na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina i tri meseca Dimitrovgrađanina Nenada P. (26) zbog silovanja bivše devojke T.J. (30) iz Pirota.

- N.P. je oglašen krivim za krivično delo nasilničko ponašanje iz člana 344. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom silovanje iz člana 178. stav 1 KZ, pa mu je za krivično delo silovanje utvrđena kazna zatvora u trajanju od pet godina, a za krivično delo nasilničko ponašanje kazna zatvora u trajanju od šest meseci, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i tri meseca. Istom odlukom, oslobođen je optužbe da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 5. u vezi stava 1 KZ – saopštila je Irena Gušić, portparol niškog Višeg suda.

Nenad P. se teretio da je u noći između 11. i 12. maja prošle godine, na silu izvukao devojku iz kafića, tukao je, čupao, i odvukao u neki sokak, pocepao odeću sa nje i silovao je. Stravičan napad bio je navodno kulminacija ljubomornih ispada mladića, koji nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je ostavljen.

 

Navodi krivične prijave o silovanju potvrdili su i rezultati sudskomedicinskog veštačenja, koji su bili ključni dokazi u ovom slučaju.

Presuda Višeg suda je prvostepena, na nju pravo žalbe imaju i optužba i odbrana.

Viši sud u Nišu je u ovom slučaju postupao po osnovu delegacije nadležnosti jer se mesno nadležni sud izuzeo od suđenja, s obzirom na to da je žrtva u srodstvu sa njihovim službenikom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading