U SRBIJI ZA 6 DANA UBIJENE 3 ŽENE: Sve žrtve stradale su od ruke partnera! ALARM JE ODAVNO UKLJUČEN

Autor: Republika

Hronika

16.12.2020

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjih 6 dana u Srbiji su tri žene izgubile život. Presudili su im njihovi partneri.

RepublikaFoto: Photo by Kat J on Unsplash
Foto: Ilustracija

Naime, za samo 6 dana u Srbiji su se dogodila tri ubistva žena, jedno samoubistvo, jedan pokušaj ubistva, dva pokušaja samoubistva - što je poražavajuć podatak. U gotovo svim slučajevima porodičnog nasilja koje je kulminiralo zločinima motiv su svađe i neslaganje, ljubomora...

Iako ima slučajeva gde su žene počinioci napada, ipak je najviše slučajeva u kojima žene stradaju. Njihovi partneri su ti koji im uzimaju živote, to pokazuje niz događaja poslednjih nekoliko dana, a ova statistika je dobro poznata i ne menja se tokom cele godine. 

JOŠ JEDAN NAPAD NOŽEM: Nasrnuo na ženu i ćerku

U Vranju se dogodio još jedan slučaj porodičnoga nasilja...

S. N. (57) iz okoline Trgovišta uhapšen je nakon što je fizički napao 46-godišnju suprugu i ćerku. Supruzi je nožem naneo povrede po ruci.

On se tereti za krivično delo nasilje u porodici, saopštila je Policijska uprava u Vranju.

Užas u Novom Sadu: Iz pištolja pucao u suprugu (85)

U Novom Sadu, na Petrovaradinu, u Ulici Nova, u dvorištu kuće, Dušan J. (83) je iz pištolja ispalio metak i na licu mesta usmrtio suprugu Dušanku (85). Odmah potom on je pokušao da presudi sebi, ali je sa povredama prevezen u bolnicu. Ovaj užasan slučaj porodičnog nasilja je samo još jedan u nizu!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Posle svađe, nasrnula nožem na muža

Gorica M. (57) iz okoline Zaječara uhapšena je u ponedeljak, 14. decembra nakon što je pokušala da ubije supruga Zorana M. (60). Sukob koji se umalo završio kobno odigrao se u selu Gradskovo kod Zaječara, a muškarac je prilikom nasrtaja svoje supruge, pošto mu je zarila nož u stomak, zadobio teške povrede.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Od početka godine u Srbiji ubijene najmanje 22 žene

Najmanje 22 žene od početka 2020. godine ubio je partner ili drugi član porodice, a u još pet slučajeva postoji sumnja da se radi o femicidu.

- Sedam žena ubijeno je nožem, pet sekirom, tri pištoljem, tri su prebijene do smrti, jedna je ubijena automatskom puškom, jedna aktiviranjem bombe, dok su dve žene ubijene na druge načine - navodi se u saopštenju nevladine ogranizacije Autonomni ženski centar, objavljenom na Međunarodni dan borbe protiv femicida.

Najmanje 30 dece je ostalo bez majke - među njima 11 maloletnih, navodi se u saopštenju.

Poslednji dostupni podaci Ujedinjenih nacija pokazuju da 137 žena širom sveta svakodnevno ubije partner ili član njihove porodice - ukupno 50.000 žena godišnje ubiju ljudi koje poznaju i kojima bi trebalo da mogu da veruju.

Pokušaj samoubistva posle rasprave sa mužem

Slavica S. (46) iz zemunskog naselja Altina juče ujutru je, nakon kraće svađe sa suprugom, skalpelom sebi prerezala vrat. Ona je sa ranom, koja je ozbiljno krvarila, kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar, gde su joj lekari spasli život.

RepublikaFoto: pexels.com/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ubio suprugu, pa sebe

U ponedeljak, 14 decembra, Saša Prokić (51) ubio je svoju bivšu suprugu Milenu Prokić (44) iz očevog pištolja juče oko 17 časova na parkingu u Aleksincu, a odmah nakon toga presudio je i sebi. Njih dvoje su se rastali mesec dana pre toga, pa se ona preselila u Aleksinac iz sela Gornja Pešanica gde su živeli sa ćerkom.

Foto: Ilustracija

Zadavio golim rukama suprugu!

U petak 11. decembra u naselju Zlatar kod Aranđelovca Dragan L. (80) ubio je suprugu Georginu L. (80).To se dogodilo posle rasprave u hodniku porodične kuće. On ju je zadavio golim rukama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
demonokratija

16.12.2020 16:29

Šta državne službe rade? Pasivno učestvuju u depopulaciji Srbije , zar ne? Da malo rasterete budžet Srbije,a?