ZORAN MARJANOVIĆ U RATU SA VEŠTACIMA: Moraju da se razreše DILEME o Jeleninoj smrti

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marjanovićev advokat Stefan Jokić dovodi u sumnju izbor sudskog stručnjaka i njegovu analizu kretanja osumnjičenog u danu kad je Jelena stradala.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene nastavlja se sutra i u petak u Višem sudu u Beogradu. Njegova odbrana naglašava da od svedočenja sudskog veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića opet očekuje neznanje jer smatra da nije dobro obavio veštačenje vezano za mobilne telefone porodice Marjanović u vreme ubistva pevačice 2. aprila 2016.

Jedan od četvorice Zoranovih advokata Stefan Jokić kaže za naš list da će se sa svim kolegama, kao i sa branjenikom, pojaviti u sudnici na predstojećim ročištima uprkos pandemiji koronavirusa, koja je odložila mnoga suđenja. Očekuje se odgovor sudskog veštaka Dragomira Vasiljevića na pisane primedbe stručnog savetnika odbrane Saše Savića, koji je pokušao da opovrgne nalaze Vasiljevića o telefonima članova porodice Marjanović za vreme svirepog zločina u Borči.

- Vasiljević će dati iskaz u svojstvu svedoka zato što Zakon o krivičnom postupku to dozvoljava. Takođe, ispitaće ga i sudsko veće i odbrana i tužilaštvo. Mi smo njemu dali primedbe u pisanom obliku, a imaćemo ih još. Osim toga, biće pregledani i snimci sigurnosnih kamera, kojih je zaista mnogo - naglasio je advokat Jokić za Srpski telegraf.

Sporan susret na nasipu

Veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević je na prethodnom sudskom pretresu izneo svoj nalaz veštačenja, u kojem kaže da je mobilni telefon Zorana Marjanovića bio nedostupan od 16.38 do 17.04, kada ga je uključio i pet puta zvao suprugu.

- Kada je uključio telefon, Zoran je bio ili na nasipu ili dole kod kanala, to ne može da se utvrdi precizno u metar, ali je sigurno bio baš u tom delu kod mesta zločina, gde je Jelenino telo završilo. Tada, u 17.04, uputio je supruzi pet poziva, ali su oni bili neuzvraćeni. Na osnovu njenog kretanja, njihov susret bio je neizbežan u periodu od 16.57 do 17.04 na mestu gde je ona sišla sa nasipa, a Zoran stigao tu normalnim hodom, ali ne mogu da tvrdim da li je taj susret bio dalji ili bliži. Na tom mestu je ona poslednji put registrovana u 16.56 - istakao je tada Vasiljević.

On ističe da smatra da veštak Vasiljević ni sada neće znati da reši brojne nedoumice koje su se desile na prethodnim ročištima tokom njegovog svedočenja.

- Na prethodnim ročištima veštak Vasiljević nije davao konkretne odgovore na naša pitanja, pa se u nekim trenucima i sam zbunjivao i tražio dodatne rokove, pa stoga smatramo da nije dorastao zadatku koji mu je dodeljen od tužilaštva. Ni za predstojeća suđenja u četvrtak i petak nema šta da se priprema. Čovek je totalno kontradiktoran, konfuzan i uopšte nije precizno odgovarao na naša pitanja. Takođe, dosta puta je nešto negodovao - kaže Zoranov advokat.

RepublikaFoto: Public/Promo
Zločin koji je uznemirio javnost: Jelena Marjanović

Jokić veruje da nije samo Marjanovićeva odbrana jedina koju je Vasiljević zbunio nalazima.

- Objektivno gledano, svi prisutni u sudnici su se uverili da kada mu mi iz odbrane postavimo jedno pitanje on odgovara nešto treće. Počinje nešto da sabira, oduzima, deli... kao da je totalno zalutao. Niko u sudnici ga nije razumeo. Četiri meseca je nešto radio, a niko ne zna šta je radio - zaključuje naš sagovornik.

Tri ključna pitanja za Vasiljevića

1. Koji su dokazi da je Zoran isključio telefon u vreme zločina?

2. Kako objašnjava nalaze o telefonu koje nije znao da definiše prošli put?

3. Koji stručnjaci su mu pomagali u veštačenju i zašto?

Zoran Marjanović je nakon prethodnih pretresa u novembru dao ekskluzivnu izjavu za naš list, u kojoj je istakao da mu telefon nije bio isključen za vreme ubistva supruge.

- To mišljenje veštaka da sam ja gasio mobilni i da sam se sreo sa pokojnom suprugom nije istina i to životom garantujem. Gospodin koga nazivaju veštakom ionako nevešto izbegava konkretne odgovore na konkretna pitanja moje odbrane jer zna da bi konkretnim istinitim odgovorima razotkrio svoje neutemeljeno veštačenje, koje je u svim crtama relativno i nepouzdano, što je i u nekoliko navrata sam veštak indirektno potvrdio u određenim odgovorima - rekao je tada Marjanović za Srpski telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading