BEOGRADSKI POLICAJAC UPLETEN U KRIMI RADNJE: Četvoročlana banda uzgajala drogu u Finskoj, naredbe izdavali preko DRUŠTVENIH MREŽA!

Autor:

Hronika

14.12.2020

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu danas je trebalo da se održi suđenje četvoročlanoj grupi Srba, čiji su članovi optuženi da su u Finskoj na tri plantaže uzgajali kanabis od početka 2016. do hapšenja u oktobru 2019. godine.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Viši sud u Beogradu

Međutim, ročište je odloženo zbog obavezne samoizolacije predsednika veća, a javnost je ostala uskraćena da čuje nove detalje vezane za više nego zanimljive kriminalne aktivnosti dvojice braće Golubović i njihovih saradnika.

Prema optužnici, vođa grupe je bio Miloš Golubović (32), koji je čak četiri puta osuđivan zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, ali nekim čudom uvek na uslovne kazne. Kao članovi grupe, protiv kojih Tužilaštvo ima čvrste dokaze su bili Golubovićev stariji brat Milan Golubović (37), inače policajac u policijskoj stanici Savski venac, kao i Nemanja Đorić (29) i Jelena Čukić (27). Zbog optužbe da je deo kriminalne grupe policajac Golubović je suspendovan.

Vođa grupe je ilegalnim poslom u Finskoj rukovodio iz Srbije pošto mu je od 2017. bio zabranjen ulazak u zemlju godine na tri godine nakon suđenja za proizvodnju narkotika. Interesantno je da je Golubović zaduženja delio članovima bande preko društvenih mreža.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

– Miloš Golubović je pronalazio objekte u inostranstvu, a potom ih preko drugih članova grupe ili trećih lica iznajmljivao na duži vremenski period. On je i finansirao kupovinu opreme, materijal i supstance za proizvodnju kanabisa, neprekidno kontrolisao njegovu proizvodnju, ali i delio novac zarađen od droge. Članovima grupe organizovao je putovanja preko Miloša Sofronića, zaposlenog u turističkoj agenciji "Movako grup". Sve avionske karte plaćao je i preuzimao prvookrivljeni Miloš Golubović – navodi  se u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.

Zadatak drugookrivljenog Milana Golubovića bio je da po nalogu iznajmljuje objekte u Finskoj, zaključuje ugovore za njihovo korišćenje i plaćanje utrošene struje. Takođe, stariji Golubović je zloupotrebljavao službeni položaj zarad kiminalne grupe.

- Poseban zadatak Milana Golubovića bio je da obezbedi pasoše ostalim članovima grupe s obzirom na to da je radio kao policajac u PS Savski venac.

 

 

 

Optuženi Nemanja Đorić je bio zadužen da sadi, presađuje, zaliva i prehranjuje biljke, a potom da skladišti drogu do njene prodaje. On je brinuo o vlažnosti vazduha, temperaturi, osvetljenju u prostoriji gde je gajen kanabis. Kada bi biljke sazrele, on ih je brao, sušio i pakovao. Zadatak mu je bio i da ostalim članovima grupe prenese svoje "znanje", odnosno da ih obuči kako da uzgajaju kanabis. Jedina dama u kriminalnoj grupi Jelena Čukić bila je zadužena za novčane transfere.

– Okrivljeni su kanabis proizvodili u tajnim zatvorenim objektima gde su instalacijom odgovarajuće elektroopreme i primenom određenih agrotehničkih mera i sredstava, stvorili približno prirodne uslove za uzgoj kanabisa. U objektima u kojima je uzgajana droga, pronađeno je 650 stabljika ove biljke, dnevnici okrivljenih o uzgoju kanabisa, pečati koji se koriste na graničnim prelazima Srbije i Mađarske i ugovori o iznajmljivanju kuća u Finskoj – piše u optužnici.

Svedok u ovom postupku je i vlasnik turističke agencije "Movako group" preko koje je kriminalna družina kupovala karte  i navodno ga vrbovala za uvođenje u grupu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading