Sin biznismena sa trećom osobom ubio Kristinu Kaplanović? Flekicini advokati: Veštak prikriva krivicu Stefana Rokvića!

Autor:

Hronika

12.12.2020

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Milošu Srebriću Flekici, optuženom za ubistvo Kristine Kaplanović (19) na pumpi u Beogradu u maju 2017. godine prilikom pljačke, i sinu biznismena Dranijela Rokvića, Stefanu Rokviću (30) koji se tereti za neprijavljivanje zločina, pretvara se u filmsku priču jer posle jučerašnjeg ispitivanja veštaka Dragomira Vasiljevića od strane Srebrićeve odbrane stvari su se zakomplikovale i istina se čini nikad dalja.

RepublikaFoto: facebook.com/pixabay.com
Kristina Kaplanović / Stefan Rokvić

Tročasovno ispitivanje veštaka u Višem sudu u Beogradu bilo je veoma mučno jer su ga Flekicini advokati odbrane, Jugoslav Tintor i Vladan Jevtić tretirali kao da je na optuženičkoj klupi. Srebrićevi branioci su sporili svaku stavku nalaza koji se odnosi na prostorno-vremensko veštačenje kretanja Stefana Rokvića u zoni nadvoznjaka u blizini pumpe na kojoj se dogodilo ubistvo, a do koje se došlo praćenjem signala Rokvićevog telefona.

- Kolega molim vas da se tako ne ponašate - opomenula je sudija Marina Anđelković advokata Jevtića koji je žučno pokušavao da dođe do odgovora koji je tražio od izuzetno opširnog i ne naročito konciznog veštaka, naglašavajući da se vremena određenih Rokvićevih aktivnosti ne poklapaju u samom veštačenju.

Tintor tvrdi da Vasiljević nije govorio istinu pred sudom i da je u nalazu napisao ono što su mu iz tužilaštva i policije sugerisali na posredan ili neposredan način da bi se prikrila Rokvićeva uloga u zločinu, kao i treće lice koje je sa njim bilo kobne večeri za mladu studentkinju iz Nove Varoši koja je žrtva pljačke na pumpi.  

Foto: Tanjug
Jugoslav Tintor

- Rokvić se nije kretao auto putem kako tvdi Vasiljević već je bio negde u blizini. Dokazaćemo sve nelogičnosti u njegovom nalazu koji je sačinjen na osnovu podataka o kretanju Stefana Rokvića, prikupljenjim sa desetak baznih stanica mobilnih operatera koje mu je tužilaštvo dalo na papiru, u naredbi. Podaci sa drugih baznih stanica koje nisu veštačene možda kriju pravu istinu i verovatno ćemo tražiti dopunu veštačenja- rekao je advokat Tintor  za Srpski telegraf po završetku pretresa. Njegov kolega Vladan Jevtić je dokumentovano pokazao da je veštak Vasiljević svesno rekao neistinu kad je ustvrdio da je Rokvić stajao u zaustavnoj traci na autoputu ispod nadvožnjaka nadomak pumpe. 

RepublikaFoto: ST/A. POPOVIĆ

-Evo vidite na fotografiji sa lica mesta da uopšte nema zaustavne trake na tom delu, iako Vasiljević tvrdi suprotno. Prosto je nemoguće da u četvrtak u veče neko stoji zaustavljen u velikom automobilu, kao Rokvić koji je bio u poršeu panameri,  na autoputu gde se vozi strašno brzo. Nema logike u onome što je Vasiljević danas, a i prethodno izgovorio pred većem i napisao u svom nalazu - istakao je Jevtić.

 

 

 

Rokvić uvek nervozan u sudnici, krije pogled od Flekice

Uloga Stefana Rokvića u zločinu je definitivno nerasvetljena, a na sudu se brani ćutanjem. On se optužnicom tereti da je kobne noći vozio Srebrića do pumpe i čekao ga dok je on vršio razbojništvo koje je preraslo u ubistvo. Na svim ročištima trese nogama usled nervoze koja je evidentna. On je uhapšen početkom novembra 2019. godine na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" na osnovu potrage koju je za njim raspisala policija. Krio se u Španiji, a otac ga je pokrivao. Na saslušanju, Stefan Rokvić je negirao da ima ikakve veze sa Kristininim ubistvom i pušten je na slobodu iako su protiv njega prikupljeni brojni dokazi. Tužilaštvo ga tereti za neprijavljivanje zločina. Stefanov otac je nakon sinovljevog hapšenja tvrdio da njegov sin nema nikakve veze sa ubistvom i da pojedinci na ovaj način žele da naškode njegovoj 22 godine mlađoj supruzi, pevačici Dijani Janković, "koja u Americi pravi karijeru". Na drugoj strani, Srebrić optužen za ubistvo Kaplanovićeve koje od početka negira, u više navrata na pretresima je tvrdio da Danijel Rokvić njemu garantovao slobodu posle najviše godinu dana pritvora, kao i novčanu nagradu ukoliko bude negirao učešće njegovog sina u zločinu. Srebrić je kazao da je tek posle nekog vremena shvatio da biznismen pokušava u sprezi sa policijom i tužilaštvom da mu natovari krivicu za ubistvo, a da sina izvuče iz priče.

Foto: Blic
Miloš Srebrić

Drugovi iz zatvora

Miloš Srebrić zvani Flekica policiji je dobro poznat po krađama i razbojništvima, a  prvi put je bio osuđen zbog razbojništva na četiri godine zatvora i od 2008. do 2011. bio je  u KPZ „Sremska Mitrovica", a zatim u Okružnom zatvoru u Leskovcu. Čim je izašao iz zatvora, nastavio je po starom. Srebrić je za jednu pljačku prodavnice u Beogradu, uz pretnju nožem osuđen je na tri godine i šest meseci zatvor. U KPZ „Zabela" je bio od 2015. do 2016. godine, a izašao je pre isteka kazne. U međuvremenu je 2013. godine u pritvoru u CZ upoznao Stefana o čijoj se biografiji mnogo ne zna, ali definitivno nije čista.

- Bili smo u istoj ćeliji i  posle smo nastavili da se družimo. Smatrao sam da smo bili prijatelji, izlazili smo zajedno i često koristili marihuanu i kokain, koje je Stefan nabavljao - rekao je Srebrić na jednom od ročišta.

Primetno je na ročištima da Srebrić strelja pogledom Rokvića dok prilazi optuženičkoj klupi, ali i kasnije tokom pretresa, kao i da se zainteresovano osvrće ka publici, dok Stefan Rokvić sve vreme izbegava Flekicin pogled i često molećivo gleda prema svom braniocu.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading