MONSTRUM PREBACUJE KRIVICU NA ŽRTVU: Tvrdi da mu je prebijeni Miljan pretio

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Hronika

11.12.2020

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Kontić (30) danas je pred Višim javnim tužilaštvom negirao da je ikada pomislio, a kamo li pokusao da ubije bilo koga, posebno ne Miljana Mandića 24. avgusta u Novom Sadu, s kojim je bio u dobrim odnosima.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

U svojoj odbrani naveo da je sve počelo kad mu je Mandić zabranio da uđe u MAXBet kladionicu gde je hteo da popije piće s prijateljima.

Mandić ga je najpre oterao i krenuo za njim preteći da će da ih "izbuši" držeći ruku na torbici, a onda je nastalo otimanje o torbicu jer je Kontić verovao da je unutra pištolj.


Nakon što je torbica pala, počela je, kako je Kontić tvrdio, tuča između njih dvojice u koju nikom nisu dozvoljavali da se umeša.

U javnosti, na društvenim mrežama, kako tvrdi Kontićeva odbrana, nije objavljen ceo snimak sukoba, već samo njegov deo, nakon kojeg je pokrenut krivični postupak protiv Kontića, 12. septembra , 20-ak dana nakon tuče.
Foto: Republika
Preživeo pakao - Miljan Mandić

Kontić kao nekadasnsji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život i upravo je njih izbegavao i nijednu takvu nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, a da je hteo, mogao je ali nista od toga nije ucinio - teza je njegove odbrane.


On je u svojoj odbrani posebno naglasio da su svi međusobno prijatelji i da je verovao da će izgladiti odnose sa Mandićem, jer su im svi prijatelji zajednički.

Međutim, kako je objasnio, u Srbiji se, kada je on već bio u Crnoj Gori, digla velika hajka protiv njega, pa je odlucio da saceka da se to malo slegne, pa da se onda preda.

- Tu medijsku hajku shvatio je kao pretnju i da to gura i finansira neko ko zeli da posvađa njega i Miljana Mandića - preneli su Tanjugu njegovi advokati koji su prisustvovali saslušanju.
RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Trenutak kada Kontić lomi ruku Mandiću

Pred kraj saslušanja koje je trajalo oko tri sata, Mandićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović zatražila je izuzeće postupajućeg zamenika tužioca koji je ispitivao Kontića.

Izuzeće je, kako je rekla Tanjugu, tražila jer je tužilac poslednjih pola sata saslušanja postavljao kapriciozna pitanja, a na svaki pokušaj primedbi advokata iste je opominjao, a primedbe i koje je dozvolio - odbio je.

Kontić je u utorak izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega skrivanja 12. septembra.

U sredu je saslušan pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, kojem je rekao da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega i da je granice prelazio bez ikakvih problema.

Foto: MUP Crna Gora
Skrivao se u Crnoj Gori - Ivan Kontić

Sudija mu je međutim potvrdio pritvor koji mu je određen u septembru dok se skrivao u Crnoj Gori od pravosudnih organa Srbije.


Oštećeni Mandić je ranije ispitan u tižilaštvu.

Zajedno sa Kontićem osumnjičeni u ovom slučaju su O. L. i L. V, koji se terete za krivična dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom okrobra su pušteni da se brane sa slobode.

Novosadska policija je ranije saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio "obe podlaktice".

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti nakon što je 11. septembra na društvenim mrežama objavljen video snimak na kome se vidi prebijanje mladića.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading