UBICA STARICE ODNEO DESETINE HILJADA EVRA: Razbojnici usmrtili i opljačkali deviznu penzionerku!

Autor:

Hronika

11.12.2020

05:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati pljačkaš usmrtio je Ivanku Rašković (82) i iz kuće pokupio celu ušteđevinu. Nesrećna žena je svima pomagala i pozajmljivala novac.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ivanka Rašković

Devizna penzionerka Ivanka Rašković (82) iz sela Provo u opštini Vladimirci kod Šapca pronađena je mrtva u sredu uveče u porodičnoj kući, u kojoj je već dugo živela sama, a prema prvim rezultatima istrage, osnovano se sumnja da je ubijena iz koristoljublja. Nesrećnu ženu je mrtvu u lokvi krvi s razbijenom glavom pronašao prvi komšija, izbeglica Vojislav, koji se s porodicom u Provo doselio pre nešto više od godinu dana u kuću Ivankine rođene sestre, koja je tik iza njene.

- Ceo dan sam zvala sestru i uznemirila sam se što se ne javlja. Sin jedinac joj živi u Austriji, tako da je ona živela sama u kući. Zamolila sam jednu komšinicu da ode kod Ivanke i da vidi šta se dešava. Ona je pozvala Voju i zajedno su ušli u kuću i imali su šta da vide, da je moja sestra završila život na najgori mogući način. Nikome nije naudila, naprotiv, bila je dobra duša i svima je pomagala. Nije zaslužila ovakav kraj - rekla je na izmaku snage Milica Rašković, rođena sestra stradale žene, koja živi u istom selu, nekoliko kilometara dalje.

Motiv ubistva je najverovatnije novac koji je Ivanka čuvala u kući i to nije krila, a kažu da je decenijama radeći u jednoj nemačkoj fabrici u Austriji stekla mesečnu penziju višu od 1.000 evra. Koliko je tačno novca imala kod sebe, familiji nije poznato, ali kažu da je to sigurno više desetina hiljada evra.

- Nažalost, Ivanka nije krila da ne veruje bankama i novac je čuvala u kući, a okruženje je znalo da ima dobru penziju jer je svima pomagala i pozajmljivala novac. Ubistvo je posledica pljačke. Uzdamo se da će policija brzo pronaći lopove i ubice - ističe rođaka ubijene bake.

Još jedna žena stradala u ukletom selu

Selo Provo kao da je ukleto. U sredu je u tom mestu stradala još jedna žena. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladimircima uhapsili su D. D. (58) iz okoline Vladimiraca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. On je, kako se sumnja, upravljajući kombijem, preksinoć u Provu naleteo na 59-godišnju ženu koja je od zadobijenih povreda preminula. Vozač je posle udesa pobegao s lica mesta.

Meštani Prova su zgroženi i tužni jer kažu da je Ivanka bila dobra žena i da se dobro držala za svoje godine.

- Ona je bila žena-zmaj. Naše kuće deli samo livada i dolazila je kod nas na kafu jednom u dva-tri dana. Nije bila nametljiva i nikome nije smetala. Gledala je svoja posla i uveče bi obično gledala serije, a bila je vitalna za svoje životno doba. Užasno smo svi tužni što je ubijena, a tek mogu da zamislim kako je njenom sinu, koji je u Austriji sa ženom i detetom - kaže jedan od rođaka.

Meštanin Milenko Rašković smatra da je Ivanku ubio neko ko je poznaje i zna njene navike.

- Verujem da je i ubio da ne bi policiji rekla da je taj i taj opljačkao. Prema premetačini u kući, reklo bi se da nije bio sam i da su to učinila dvojica zločinaca. Ja Ivanku znam odmalena i u školu smo išli zajedno i družili se, a kad sam je pre 15 dana video kako pešači, bio sam zapanjen jer se ja jedva vozim kolima. Mogla je da doživi lepu starost da je nisu ubili - zaključuje Milenko Rašković.

Uvela grejanje i ostala u selu

Ivanka je, prema kazivanju komšija, godinama zimovala u stanu u Šapcu jer joj je tako bilo komfornije, ali je ove godine ostala u selu jer je uvela grejanje na pelet.

- Kamo sreće da je i ove zime otišla u stan u Šabac, pa nek pljačkaju kuću koliko hoće, samo da nju ne diraju. Na nesreću, uvela je drugi sistem grejanja u kuću pre nekoliko meseci i sada joj je bilo lako da loži pelet, pa je zato ostala u selu - kaže komšija stradale bake.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading