SRPSKO SELO OD JUČE KAO DIVLJI ZAPAD: Tri zločina u Provu u roku od nekoliko sati

Autor:

Hronika

10.12.2020

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim ubistva Ivanke Rašković u mačvanskom selu Provo iste večeri dogodila su se još dva zločina!

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Na državnom putu koji prolazi kroz Provo desila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je stradala žena romske nacionalnosti stara oko 60 godina, iako je jutros u medijima u prvi mah saopšteno da se radi o muškarcu iz Vladimiraca. Beživotno telo žene pronađeno je u kanalu pored puta, a počinilac je pobegao sa lica mesta.

Treća strašna stvar koja je zapanjila meštane ovog mirnog sila je oskrnavljen grob njihovog komšije.

- Dogodila se još jedna grozna stvar, a to je da je iskopan grob Dragana Paleževića u toku noći. Porodica i meštani su  u šoku i zbog toga, a policija bi trebalo da izvrši uviđaj i da otkrije razlog takvog vandalizma. Ko zna šta su tražili u grobu i šta su uzeli iz njega - rekao je Milenko Rašković iz Prova za Srpski telegraf. 

Danas u popodnevnim satima  u Vladimircima je uhapšen D.D. (58) iz okoline tog mesta, zbog sumnje da je izazvao udes, u kom je stradala žena (59), a potom i pobegao sa mesta nesreće.

Iz policije za Republiku potvrdili da su zločini počinjeni

Portparol Policijske uprave Šabac zvanično je odgovorio da se o novim detalja o ubistvu starice informisemo u nadležnom tužilastvu, a da  policija radi na rasvetljavanju slučaja oskrnavljenjenog groba.

- Što se tiče ubistva izvesne Ivanke Rašković morate se obratiti nadležnom VJT u Šapcu pošto je uviđaj vodio i vršio dežurni zamenik VJT u Šapcu. S druge strane, policija jeste evidentirala i zavela slučaj na groblju u Provu kao krivično delo povreda groba pokojnog Paležević Dragana - poručio je portparol PU Šabac, dok je medijima istovremeno stigao dopis iz policije  o lišavanju slobode vozača kombija koji je usmrtio šezdesetogodišnju ženu pre skoro 24 sata. 

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, određeno mu je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, biće priveden tužiocu.  Meštani Prova su se prestravili kad su shvatili da je ženu iz romskog naselja neko u toku prethodne noći ostavio bez svesti okrvavljenu u kanalu, a posumnjali su da je pregažena i odbačena kolima, sto se na kraju ispostavilo kao tačno.

- Izgleda je je neko tu Romkinju ubio ili je zgazio i bacio je mrtvu u kanal- rekao je jedan stariji seljanin danas za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading