(VIDEO) HOĆEŠ MI SAČUVATI TAJNU, PRIJATELJU? Poslušajte pesmu posvećenu UBIJENOM ŠKALJARCU! KRV ĆE VAM SE SLEDITI

Autor: Republika

Hronika

05.12.2020

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Jutjubu je osvanula numera "Sinovi tame" Ibahima Mekića sa spotom za koji bi se moglo reći da je omaž ubijenom škaljarcu Alanu Kožaru.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Alan Kožar

Na nekoliko mesta se vidi simbolika koja asocira na celokupan kontekst oko ubistva Baranina.

Da podsetimo, pre nego što je likvidiran, Kožar je važio za visoko rangiranog člana "škaljarskog klana". Zajedno sa Damirom Hadžićem iz Užica je likvidiran na Krfu u julu ove godine. Sumnja se da se radi o osveti Kavačkog klana. Kod obojice su nađena lažni slovenački pasoši.

Prvi važan simbol, spot obrade pesme koja se već mogla čuti u seriji "Ubice moga oca" (Tropiko bend original) počinje porukama ispisanim na crnoj pozadini:

- Najbolje ćeš je sačuvati ako mi je ne kažeš - aludira na to da je Alana izdao neki blizak prijatelj, kako se i sumnjalo.

Drugi simbol je vezan za datum izlaska pesma. Spot je pušten juče, baš na Alanov rođendan.

Treći simbol je oznaka puške "AK47", nadaleko poznatog kalašnjikova, što su i inicijali ubijenog Baranina. Iskoristio je tu oznaku za ime naloga na Sky telefonu.

Pretpostavlja se da su spot finansirali Alanovi pravi prijatelji koji su ga mnogo voleli. Alan je bio izuzetno voljen i poštovan u rodnom Baru, toliko da se može reći da je u tom primorskom gradu bila nezvanična trodnevna žalost. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading