HOROR U NOVOM SADU: Izujedao učenika na času; ĐACI NE ŽELE U ŠKOLU

Autor: telegraf.rs

Hronika

07.11.2017

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celo odeljenje trećeg razreda Osnovne škole "Miloš Crnjanski", u naselju Satelit u Novom Sadu, nije došlo u školu zbog ponašanja jednog problematičnog đaka, a svi roditelji saglasili su se da odeljenje u kojem su njihova deca nije bezbedno za boravak, piše Srbijadanas.com.

RepublikaFoto: pixabay.com
Đaci i roditelji se plaše, nije više bezbedno u razredu

Incident se dogodio kada je na času jedan od učenika fizički nasrnuo na drugo dete, izujedao ga, te je devetogodišnjak završio u bolnici.

Roditelji su doneli odluku da se problem vršnjačkog nasilja hitno mora rešiti, a posebno zbog činjenice da rukovodstvo škole do tada nije preduzelo mere neophodne da se dete sa problemom u ponašanju adekvatno zbrine.

- Pre oko mesec dana dobili smo iz drugog odeljenja jedno dete koje je svima pravilo problem. Svi smo prepoznali o čemu je reč i tražili da se nađe neko rešenje zbog niza incidenata, nasilnog ponašanja, neposlušnosti prema učiteljici koja je uradila sve što je mogla, ali to dete nije mogla da kontroliše.

Mišljenje roditelja je da je tom detetu bila potrebna dodatna pomoć, kao i da ne može više da boravi u okruženju gde maltretira sve druge đake. Zato nismo pustili decu u školu - kaže jedna od majki.

Nakon što su se roditelji kolektivno pobunili i vidom štrajka poručili školi da reši ovaj problem, direktorka Zdenka Ivković sinoć je hitno donela odluku da se problematični mališan premesti u drugo odeljenje. On je od danas u novom kolektivu, pa su mališani danas ponovo seli u školske klupe.

Prosvetna inspekcija će obaviti vanredni nadzor, dok u školi nisu komentarisali slučaj, pa za sada ostaje bez odgovora pitanje kako će se premeštanjem problematičnog deteta trajno rešiti problem. Prema nezvaničnim informacijama, majka nasilnog deteta moraće da prisustvuje nastavi sve dok posebna komisija ne utvrdi šta i kako dalje.

Inače, kako su zaključili članovi Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja, pojedini direktori škola ne šalju redovno izveštaje o nasilju u njihovim školama, što su obavezni, a dešava se i da neki slučaj vršnjačkog nasilja prikriju i ne obaveste nadležne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading