UKLETA PRUGA! Slobodankina porodica skrhana bolom: Na tom mestu gde je naša Boba poginula već je stradalo 4, 5 ljudi!

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

03.12.2020

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U porodičnoj kući Slobodanke Bobe Ugrinić (31) iz Banatskog Velikog Sela kod Kikinde, koja je u sredu poginula na pružnom prelazu na izlazu iz Bajmoka kad je na "golf" kikindskih registarskih oznaka naleteo putnički voz, vreme kao da je stalo.

RepublikaFoto: Facebook.com/printscreen

Nema utehe za majku Radu, brata Branka i oca Miodraga. U kuću bola prijatelji i meštani i dalje dolaze da izjave saučešće i rečime utehe pokušaju da barem malo pomognu Ugrinićima u strašnom bolu.

- Rekli su nam da je na tom mestu već poginulo četvoro-petoro ljudi. Pa, dokle više tako? Dokle će se ginuti na pružnim prelazima? Ne samo na tom nego i drugim prelazima - ponavljao je otac nastradale Slobodanke.

Mašinovođa upozoravao na podignute rampe?

Njen brat Branko gušio se u suzama dok je slušao oca:

- Imamo obaveštenje da je mašinovođa, pre tragedije, kad je išao u drugom pravcu, zvao Železnicu Srbije da ih upozori da je prošao pored tri rampe i da su sve tri bile podignute i da to saniraju. Mašinovođi su javili da ima zeleno svetlo. Eto im zeleno svetlo. Rampa je bila podignuta! Kako ću ja bez Bobe… Tek je počela da živi - neutešan je bio Branko.

 

Otac je otkrio još jedan detalj strašne tragedije koja se dogodilo 2. decembarskog maglovitog jutra:

- Automobil koji je moja ćerka vozila zaustavljen je na 30 kilometara na sat. Boba je bila oprezna u vožnji. Koliko se brzo kretao voz? Koliko je vozio mašinovođa kad je automobil gurao po šinama 70 metara - ređala su se pitanja bez odgovora oca nastradale Slobodanke.

Voz gurao automobil 70 metara?

Do nove strašne tragedije na pružnim prelazima u Srbiji došlo je kad je na automobil marke "golf", kojim je upravljala Slobodanka, na izlazu iz Bajmoka udario putnički voz koji se kretao iz Sombora prema Subotici.

Voz je bočno svom silinom udario u automobil i nosio ga nekoliko desetina metara... Iako su mediji prethodno preneli da je prilikom sudara automobila marke "golf" i putničkog voza nastradala Kikinđanka ispostavilo se da je poginula meštanka Banatskog Velikog Sela koja živi u Novom Sadu. Do zabune je, najverovatnije, došlo pošto je vozilo imalo kikindske registarske oznake.

Slobodanka Boba Ugrinić biće sahranjena u petak na mesnom groblju u Banatskom Velikom Selu.

Ugriniće su posetile i Slobodankine kolege iz Poljoprivredno- industrijskog kombinata "Stara Moravica".

- I mi smo u šoku. Slobodanka je bila divna osoba i kolega. Mnogo nam je žao. Radila je kod nas godinu dana, a živela u Novom Sadu. Kobnog jutra išla je na posao - rekao je jedan od njenih kolega nakon što je izjave najdubljeg saučešća uputio roditeljima i bratu nastradale Slobodanke.

I u Banatskom Velikom Selu muk, suze i neverica.

- Boba je uvek bila vedra i nasmejana. Živela je u Novom Sadu. Još ne možemo da verujemo da je ovo istina. Ugrinići su čestita porodica. Ovde su novo gnezdo svili nakon što su 1995. godine izbegli iz Hrvatske. Umesto za udaju spremaju je na večni počinak - pričali su u neverici meštani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading