SRBIN UHVAĆEN U KAMIONU PUNOM DROGE: U Španiji pukao balkanski narko-lanac!

Autor:

Hronika

03.12.2020

05:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan Srbin (42) u Španiji uhapšen je kao veliki švercer droge, sa 84 kilograma kanabisa, sakrivenog u rezervoaru za gorivo kamiona kojim je upravljao.

RepublikaFoto: printscreen
Foto: Ilustracija

On je uhapšen na auto-putu i osnovano se sumnja da je drogu hteo da ubaci na srpsko tržište. Narko-dilera je nacionalna policija pratila u dužem vremenskom periodu još od avgusta, a na dan hapšenja je ispratila njegovo kretanje u gradiću Atarfe, gde je iz kuće i magacina na jednom imanju u blizini spakovao drogu u kamion sa češkom registracijom i krenuo ka auto-putu.

Kupovali plantaže

- U kamionu kojim je upravljao srpski državljanin pronađeno je 84,4 kilograma marihuane. Droga je bila vakuumirana i sakrivena u rezervoaru za gorivo - prenosi španski portal Elperiodik, koji navodi da su inspektori za drogu u Granadi i Alikanteu uporedo vodili istrage o švercu marihuane od Granade, gde se ona proizvodila, do zemalja istočne Evrope.

Dan kasnije policajci su upali u kuću uhapšenog Srbina i pronašli 13,5 kilograma marihuane, škorpion sa prigušivačem, pištolje sa municijom, samostrel i 2.100 evra. Na skladištu na imanju koje je Srbin koristio otkriveno je još 34 kilograma vakuumirane marihuane.

- Istraga je potvrdila postojanje organizovane grupe sa savršeno uspostavljenom hijerarhijom i raspodelom uloga među članovima. Grupa se bavila uzgojem i proizvodnjom kanabisa, uključujući kupovinu plantaža od drugih proizvođača. Reč je o ozbiljnoj bandi koja se bavi međunarodnom trgovinom droge, a koja je transportovala marihuanu od Granade u zemlje istočne Evrope - navododi Elperiodik.

Štekovi na sedam imanja "Poslastičara"

- "Poslastičari" su u čitavoj Galiciji imali štekove za skladištenje droge. Pretreseno je sedam imanja u tri grada, a utvrđeno je da su članovi bande imali više firmi koje su im služile kao pokriće za ilegalni biznis - preneli su tada strani mediji i dodali da su zaplenjeni i oružje, telefoni, lažna dokumenta, skupi automobili i novac.

Hapšenja na primorju

U septembru je španska policija razbila u Kataloniji kriminalnu grupu koja se bavila međunarodnim švercom marihuane u akciji nazvanoj "Karibi". Tada je uhapšena 31 osoba i razotkriveno je 12 laboratorija za drogu, kojima je upravljala 37-godišnja Srpkinja iz kuće u opštini Vals, koja se nedavno porodila.

Hapšenja su izvedena u primorskim gradovima Barseloni i Taragoni, a španski mediji su izvestili da je uglavnom reč o Srbima kod kojih su pronađeni lažni hrvatski i slovenački pasoši.

Takođe, Španci su krajem septembra raskrinkali bandu pod imenom "Poslastičari", koja je delovala u Rijas Bajkasu u Galiciji i usko bila povezana sa "balkanskim kartelom". Šest članova kriminalne grupe "Poslastičari", među kojima su dvojica državljana Srbije, dobro je poznato tamošnjoj policiji, a pali su u policijskoj akciji u Španiji sa neverovatnih 560 kilograma kokaina, na čijim paketima se nalazio logo fudbalskog kluba Mančester junajted. Na paketima kokaina iz Kolumbije nalazio se i lik Gavrila Principa, ali i Miloša Obilića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading