Vozač "BMW smrti" osuđen na samo četiri godine zatvora: "Gde je pravda?!" uglas pitaju porodice stradalih

Autor:

Hronika

02.12.2020

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač BMW smrti sa Ibarske magistrale, Nikola Mihailović (28) danas je u Višem sudu u Beogradu osuđen na četiri godine zatvora što je u stanju teškog pijanstva sa 1,36 promila alkohola u krvi upravljao automobilom i kretao se brzinom od najmanje 117 km/h svesno dovodeći u opasnost život i telo ljudi, sto je rezultiralo sa četiri smrtna ishoda.

RepublikaFoto: facebook
Nikola Mihailović

Sudija Ivana Ramić je obrazlažući presudu rekla da je njeno veće u obzir uzelo činjenicu da je opasni situaciju stvorio stradali taksista Aleksandr Savatica (22), vozač "dačije" koju je "BMW" pokosio neposredno nakon što se uključila sa sporednog puta. 

Podsećanja radi, tužilac je u završnim rečima rekao da vozač bmw nije izrazio kajanje tokom postupka sto je usmrtio Savatića, kao i njegove saputnike Đorđa Subotića (19) i Đorđa Beluševića (22), kao i Katarinu Ivankovic (20), a teško povredio jednog maloletnika i dvoje mladih lakše povredio. Ipak, sudija je istakla da se Mihailović jeste istinski kajao i verbalno i neverbalno. 

 

 


"BMW smrti", kako su ga mediji prozvali, u povratku društva iz kafane posle ponoći, otpozadi je udario u "dačiju", koja se malo pre toga uključila na Ibarsku magistralu sa sporednog puta. Od siline udarca, "BMW" je odgurao "dačiju" čak 70 metara, dok nije sletela u livadu. Oba vozila ostala su potpuno smrskana, a sve je dokumentovano snimkom sa nadzornih kamera koji je dostupan i široj javnosti. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading