MILOV MINISTAR ZAKOČIO IZRUČENJE: Ivan Kontić i dalje u PRITVORU u Crnoj Gori!

Autor:

Hronika

02.12.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok za izručenje Ivana Kontića (31), osumnjičenog za pokušaj ubistva Miljana Mandića (28) u Novom Sadu 24. avgusta, polako ističe.

RepublikaFoto: MUP Crna Gora
Hapšenje Ivana Kontića

Ipak, on se još uvek nalazi u ekstradicionom pritvoru iako su sve procedure ispoštovane i sam Kontić želi da se pojavi pred sudom u Srbiji, ali sve stoji zbog jedne formalnosti, ne zna se ko treba da potpiše poslednji papir jer se ne zna ko je ministar pravde Crne Gore. Bivši, očigledno, ne želi da radi svoj posao, a novi još nije izabran.

- Sam Kontić se na saslušanju u Višem sudu u Podgorici 12. novembra nije protivio izručenju Srbiji, čak je izjavio da bi otišao da iznese svoju verziju događaja, i peške ako treba. Zato sudu i nije bilo teško da donese odluku o izručenju - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Kontić je uhapšen u iznajmljenom stanu u Podgorici 11. oktobra, a u međuvremenu je pustio bradu da bi izmenio izgled. Vlasti Srbije, koje su za njim izdale međunarodnu Interpolovu poternicu, na vreme su poslale potrebnu dokumentaciju crnogorskim kolegama.

Ivan Kontić (31) postao je poznat javnosti nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kom brutalno prebija Miljana Mandića (28). Posle kraće tuče Kontić je nokautirao Mandića, a onda nastavio da ga udara pesnicama u glavu dok ovaj leži bez svesti. To mu nije bilo dosta, nego mu je na kraju polomio obe podlaktice.

Zataškavanje ovog slučaja skupo je koštalo tadašnjeg načelnika novosadske policije Milorada Šušnjića, koji je smenjen s te funkcije.

Mandić ne zna razlog napada

Oštećeni Miljan Mandić saslušan je u novosadskom tužilaštvu, gde je rekao da ne zna zbog čega ga je Kontić napao. Samo mu je pokucao na prozor, a kada je Mandić izašao, Kontić je nasrnuo na njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading