CIRKUS U SUDNICI! Diler raskrinkao glumca narkomana, pogledajte koliko mu je Bane Vidaković nudio da na sebe preuzme krivicu!

Autor:

Hronika

01.12.2020

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju glumcu Branku Banetu Vidakoviću za neovlašćeno držanje droge za ličnu upotrebu i njegovom dileru, muzičaru Iliji M. za neovlašćeno držanje i trgovinu narkoticima, danas pred Višim sudom u Beogradu došlo je do zapleta poput onih u dramskim televizijskim serijama u kojima je Vidaković kao glumac maestralan.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan

Ipak, glavnu ulogu na današnjem ročištu je odigrao diler glumca koji ga je pred sudijom raskrinkao rekavši da je hteo da ga potplati da se na sudu ponaša kako njemu odgovara, a požalio se i na svog advokata, navodeći da se zbližio sa njegovom ženom i zatražio je njegovo izuzeće.

- Imao sam veliki problem i od Branka Vidakovića koji je preko svog advokata kontaktirao mog advokata i nudio mi 5.000 evra da priznam krivično delo. Od tih 5.000 moj advokat trebalo je da uzme 1.000, to mi je preneo moj advokat koji mi je 13. u mesecu bio u poseti. Inače osim toga, on se više brine o mojoj supruzi nego o meni i mom predmetu - rekao je Ilija i dodao:

- Ja sam svestan da sam pogrešio i kajem se.

Na drugoj strani, Bane Vidaković, koji je ignorisao predstavnike medija, sa Višim javnim tužilaštvom postigao je dogovor o priznanju krivice za delo za koje mu je zaprećena novčana kazna, kao i zatvor do tri godine.

Kako je Srpski telegraf već pisao, glumac je prošle nedelje obilazio Viši sud i Tužilaštvo u nameri da postigne sporazum o priznanju krivice i da se nagodi o visini kazne, a sada je izvesno da se Tužilaštvo nagodilo sa njim, međutim, kakva kazna čeka glumca znaće se tek pošto sud odobri njihov sporazum. 

Advokat razrešen

Sudija Nataša Albijanić vrlo ozbiljno je vodila sam tok suđenja i posle optužbi Ilije Markovića reč je dala njegovom advokatu.

- Nisam ni u kakvom odnosu sa suprugom svog branjenika - rekao je advokat dodeljen Iliji po službenoj dužnosti. Sudija je istakla da je taj odnos ne zanima, nego priča o novcu na šta je advokat rekao da je to izmišljena  konstrukcija  njegovog klijenta. 

Posle kraće pauze Albijanićka je razrešila advokata Ilije M., objasnivši da će mu do sledećeg ročišta, krajem decembra biti dodeljen novi advokat po službenoj dužnosti pošto je evidentno da ne postoji odnos poverenja između optuženog i njegovog sadašnjeg advokata. 

Sud treba da zakaže posebno ročište za razmatranje Vidakovićeve nagodbe sa Tužilaštvom, odnosno sporazuma i tek ukoliko on bude potvrđen od strane sudskog veća,  javnost će saznati kakva kazna čeka glumca - rekli su za Srpski telegraf iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Podsećanja radi, Bane Vidaković i Ilija Marković uhapšeni su 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u Ilijinoj medicinskoj zaštitnoj masci kada su seli u automobli "ford" i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, koji iznajmljuje poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama heroina. 

U prvoj fazi istrage, obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe. Zaprećena kazna za dilera je mnogo veća, a ona može biti odmerena u rasponu od 3 do 12 godina zatvora.

 

 



 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading