Devojčica iz Valjeva HITNO prebačena za Beograd: Otrovala se lekovima jer je roditelji nisu pustili na žurku

Autor:

Hronika

01.12.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravu buru u javnosti izazvao je slučaj devojčice V. P. (14), koju su roditelji zatekli bez svesti u njenoj sobi u porodičnoj kući u Valjevu. Prema prvim informacijama, devojčica je progutala desetine komada antidepresiva amizol i izgubila svest. Uspaničeni roditelji odmah su pozvali Hitnu pomoć.

Foto: Ilustracija

- Devojčica je hitno prebačena u Zdravstveni centar u Valjevu, gde joj je ukazana prva pomoć. Ipak, zbog težine slučaja ona je prebačena na VMA, na odeljenje za toksikologiju, a verovatno će biti posle smeštena na Institut za majku i dete. Na kraju se ispostavilo da devojčica jeste popila neke tablete, ali mnogo manju količinu od one koja je prvobitno javljena i da nije životno ugrožena. Ipak, s njom će pričati i pedijatri i psiholozi - navodi izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Kako nezvanično saznajemo, razlog pokušaja samoubistva V. P. je što je roditelji nisu pustili na žurku. Pošto nije izlazila iz sobe, roditelji su ušli da vide šta se dešava, a kada nisu uspeli da je probude, shvatili su šta se dogodilo.

Foto: Ilustracija

- To je slučaj za uzbunu, kada dete na taj način iskazuje bunt, pokušajem samoubistva zbog tako benigne stvari, kao što je izlazak i odlazak na žurku. Verovatno je ona na taj način htela da kazni roditelje, koji je nisu pustili, i da im se osveti. To sve govori da mi sa mladima u društvu imamo ozbiljan problem, ali to nije krivica mladih. To je greška celog društva, obrazovnog sistema, ali i posledica nestanka tradicionalne porodice i tradicionalnog porodičnog sistema. Mi smo usvojili evropske konvencije o pravima dece, ali su one, na neki način, u sukobu sa tradicionalnim porodičnim vaspitanjem kod nas, gde su roditelji autoritet. Deca se stalno pozivaju na prava, a zaboravljaju se obaveze i neke druge vrednosti. Takođe treba poboljšati komunikaciju dece i roditelja jer ne sme se samo nešto zabranjivati, već treba s decom pričati i objašnjavati im zašto je nešto zabranjeno, a ne isključivo pretiti kaznom - kaže psihijatar Jovana Stojković.

Skok sa bolnice i tuča u ambulanti

Valjevo poslednja dva dana kao da je uklet grad. Naime, pacijentkinja Zorica V. (55) skočila je sa petog sprata bolnice u Valjevu juče oko 10.30 i ostala na mestu mrtva.

U KOVID ambulanti u ovom gradu u nedelju je došlo do tuče dvojice zaposlenih, kada je jednom od njih polomljen nos! Zbog ovog incidenta protiv radnika valjevskog doma zdravlja N. S. (39) biće podneta krivična prijava u redovnom postupku jer je svom kolegi O. A. (37) naneo teške povrede.

Ovo nije prvi put da se deca odlučuju na ovakav tragičan korak zbog, naizgled, besmislenih razloga. U aprilu prošle godine dečak Vasilije R. (12) skočio je sa zgrade u Novom Beogradu. Iza sebe je ostavio oproštajno pismo, u kom je napisao da se na taj korak odlučio jer je bio ljut na mamu, koja mu je zabranila da igra popularnu igricu "Fortnajt".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading