AFERA PARCELA! MULJATORI TVRDE: ŠTITI NAS TUŽILAC!

Autor:

Hronika

30.11.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni akteri afere "parcela", o kojoj je Srpski telegraf pisao pre dvadesetak dana, po Beogradu se hvale da će ostati nekažnjeni za falsifikovanje ugovora i muljanje kojim planiraju da steknu milione. Kako tvrde, našli su vezu u tužilaštvu i svi dokazi koje je policija u istrazi pribavila ostaće mrtvo slovo na papiru.

RepublikaFoto: printscreen
Foto: Ilustracija

Podsetimo, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo postupak i naložilo policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja povodom krivične prijave podnete zbog falsifikovanja dokumentacije, pomoću koje su uknjižene vredne parcele na Novom Beogradu i Čukarici, potvrđeno je Srpskom telegrafu u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Inspektori odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala utvrdili su da postoji ozbiljna sumnja da je čitavim nizom falsifikata i razmene placeva izvesni Nikola Lojović sa svojom ekipom došao do zemljišta za gradnju ogromne vrednosti na dobrim lokacijama u Beogradu. Klupko teških zloupotreba počelo je da se odmotava kada je krivičnu prijavu protiv Lojovića podneo Nenad Malešević.

Sagovornik našeg lista, dobro upućen u ovaj slučaj, kaže da se Lojović i njegovi ljudi hvališu da je sve završeno bez obzira na jasne dokaze o falsifikatu i da će uskoro početi da grade na spornim parcelama.

- Kako pričaju, navodno imaju jaka leđa u tužilaštvu. Hvale se svud okolo da ih je baš briga šta je policija utvrdila i da će krenuti s radovima čim se malo slegne prašina - priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Oštećen i grad Beograd

Kako se ispostavilo, sporne parcele na Čukarici eksproprisane su još 1991. godine na osnovu rešenja o eksproprijaciji odeljenja za imovinsko-pravne poslove opštine Čukarica. Nadoknada je isplaćena ranijim vlasnicima (regularnim, onim pre Lojovićeve akcije), ali navedeno rešenje nije sprovedeno u zemljišnim knjigama i katastru, pa parcele formalno nisu postale vlasništvo grada Beograda. To praktično znači da je ovde oštećen i grad.

Podsetimo, policija je utvrdila da je, po svemu sudeći, Lojović na osnovu falsifikovanog ugovora čak iz 1957. godine uknjižio majku u službi katastra na Novom Beogradu kao vlasnika vredne parcele 801KO. Nakon toga je zaključen ugovor sa investitorom ,firmom "Pro fast konstrakšn 011", koja je u vlasništvu Dejana Buhe. Tom prilikom je Buha uplatio 100.000 evra na račun Lojovićeve majke na ime otkupa 10 odsto pomenute parcele. Tu se, međutim, ne završava sve...

10 GODINA ZATVORA PRETI AKTERIMA AFERE "PARCELA"

- Pošto je na toj lokaciji postojao zakupac auto-centar "Macura", koji je imao ugovor o zakupu sa Nenadom Maleševićem, Lojović je sa Buhom zaključio ugovor o razmeni nepokretnosti i parcelu na Novom Beogradu zamenio za parcelu na Čukarici (13020/2 KO Čukarica, prim. aut.), takođe za potrebe gradnje - objašnjava izvor našeg lista i dodaje:

- Potom je i parcela na Čukarici pomoću falsifikovanog ugovora iz 1958. i falsifikovane dokumentacije za upis upisana u katastar na Čukarici, kao vlasništvo pokojnog oca Nikole Lojovića. Zatim su toj parceli pridodate još dve na Čukarici (13014/2 i 13014/4, prim. aut.), opet pomoću falsifikata. Zatim, kroz ostavinski postupak Lojović svu tu imovinu prenosi na sebe i brata.

INVESTITOR OTIŠAO

Srpski telegraf poslao je pitanja akterima ove afere. Tužilaštvo nam je samo potvrdilo da je postupak pokrenut, a iz katastra odgovor nismo dobili. Investitor Buha tvrdi da se povukao iz svega i da više nema veze s tom pričom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading