OTKRIVAMO DETALJE! Migrant uhapšen zbog zločina u Sarajevu: Marokanac ubica pljačkao po Beogradu!

Autor:

Hronika

27.11.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Migrant iz Maroka S. E. D. (31) uhapšen je juče u Beogradu zbog ubistva u saizvršilaštvu u Sarajevu 17. novembra, a sumnja se da stoji iza serije pljački po Beogradu. Ubica je lociran i uhapšen u jednom prestoničkom hostelu gde se skrivao u nameri da pobegne u neku od zemalja regiona.

RepublikaFoto: Printscreen/MUP Srbije
Munjevita akcija: Hapšenje osumnjičenog u hostelu

- Osnovano se sumnja da je S. E. D. sa još nekoliko osoba pre deset dana ubio državljanina Bosne i Hercegovine i prebegao u Srbiju nakon zločina. Više javno tužilaštvo u Beogradu odredilo mu je zadržavanje do 48 sati, a u toku je procedura njegovog izručenja u Bosnu i Hercegovinu - saopštili su iz MUP Srbija.

Tokom boravka u Beogradu S. E. D. bio je vinovnik pravog pljačkaškog pohoda. On je prvo u centru grada juče u dva sata noću PP aparatom razbio prozor na parkiranom BMW jedne Beograđanke. Međutim, pobegao je kad je ka njemu krenuo muškarac koji je dotrčao jer je čuo lomljavu stakla. Migrant nije stigao da dovrši pljačku i iz automobila uzme vrednosti. Ali nastavio je dalje.

- Čuo sam da je nešto jako puklo i potrčao sam ka tom delu parkinga odakle je dolazio zvuk. Kada sam se približio automobilu, video sam tamnoputog muškarca, rekao bih da je u pitanju migrant, a u rukama je imao protivpožarni aparat, kojim je i slomio leptir-staklo na BMW. Spazio me je da mu se približavam i dao se u beg. Potrčao sam za njim da ga uhvatim, ali je bio brži. Mislim da je slomio staklo na automobilu da bi uzeo duks i patike, koje je uočio na zadnjem sedištu - ispričao je za Srpski telegraf čovek koji je blagovremeno nanjušio lopova i pozvao policiju koja je potom obavestila vlasnicu automobila o nemilom događaju.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Marko Nicović

NICOVIĆ: UKLJUČITI SVE SLUŽBE U KONTROLU

Marko Nicović, član Svetske agencije šefova policije i nekadašnji načelnik beogradske policije, tvrdi da je potrebna koordinacija brojnih bezbednosnih službi pri ulasku migranata u Srbiju.

- Migranti dolaze sa lažnim dokumentima i olako ulaze u zemlju, gde se apsolutno ne ko zna ko su ni odakle dolaze. U njihovu kontrolu moraju biti uključeni brojne bezbednosne strukture - od Uprave za strance preko BIA, kriminalističke policije, VOA i svih ostalih da iskoridiniraju aktivnosti i da se dobro provere osobe koje traže utočište u Srbiji - rekao je Nicović.

Kako nije uspeo iz BMW da ukrade nešto vredno, migrant je otišao u Ulicu kneza Mihaila, gde je opljačkao adidasovu prodavnicu. Prema saznanju Srpskog telegrafa, lopov je iz radnje odneo patike i garderobu u vrednosti od čak 250.000 dinara.

- Migrant je iz radnje odneo više pari muških patika i dosta sportske odeće, koji u zbiru koštaju više od 2.000 evra - otkriva naš izvor.

Ono što je dobro jeste da je policija brzom reakcijom pronašla i uhapsila ovog ubicu i pljačkaša.

 

 

 

- Policija svakog dana u glavnom gradu uhapsi između 30 i 40 migranata zbog pljački. Oni najčešće kradu telefone, novčanike i skidaju zlatne lačiniće ženama s vrata, drskim i opasnim kidanjem u letu i pritom neretko i fizički povrede žrtve - kaže naš sagovornik.

Međutim, dešava se da migranti verbalno i fizički napadaju nasumično izabrane žrtve, bez motiva da ih pokradu. To se desilo mladom Crnogorcu S. V. (24), kojeg je migrant početkom oktobra izbo nožem po stomaku usred bela dana u jednoj od najprometnijih ulica na Zelenom vencu. Samo dan kasnije četiri migranta napala su devojku K. S. (19) u Karađorđevoj ulici na stepeništu kod Brankovog mosta i zadali joj brojne udarce i povrede.

Surov obračun migranata dogodio se i u oktobru, kada je Marokanac (26) kasno u noć nožem izbo Alžirca (37) u parku kod Ekonomskog fakulteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading