Osumnjičeni za ubistvo Bojana Mirkovića se brani ćutanjem

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

25.11.2020

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

L.T. (22), osumnjičeni da je neposredni izvršilac ubistva Bojana Mirkovića (34), danas se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu.

RepublikaFoto: Društvene mreže/Srpski Telegraf
Ubistvo Bojana Mirkovića

Pravo da se brani ćutanjem iskoristio je i osumnjičeni D.K.(32) koji se tereti da je saizvršilac ubistva, dok F.I, koji se sumnjiči za pomaganje, negirao izvršenje krivičnog dela, ali nije želeo da odgovara na dalja pitanja tužioca.

Tužilaštvo će za svu trojicu predložiti sudu da im odredi pritvor, o vcemu će u toku dana odlučivati sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, precizirala je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjleoš.


D.K.(32) se sumnjiči da je zajedno sa L.T, B.K. i I.N., koji su uhapšeni u subotu, po prethodnom dogovoru, učestvovao u ubistvu Mirkovića.

On je, kako se sumnja, telefonom za kriptovanu komunikaciju javljao L.T. tačno kretanje i lokaciju Mirkovića pre ubistva.

Osumnjičeni F.I.(29) državljanin Crne Gore, tereti se da je sa umišljajem pomagao u izvršenju ovog krivičnog dela, tako što je obećao L.T. da će ga nakon ubistva sakriti.

To je, kako se sumnja, učinio 23.novembra 20. godine, kada je pokušao da L.T. vozilom prebaci na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Njih trojica su uhapšeni u ponedeljak, a dvojica osumnjičenih za saučesništvo uhapšena su u subotu.

To su I.N. (39) iz Nikšića sa boravištem u Beogradu i B.K. (37) iz Beograda. Njima je nakon saslušanja određen pritvor.

Oni se terete za krivično delo teško ubistvo na svirep i podmukao način saizvršilaštvu.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna doživotnog zatvora.

Mirković je ubijen 12. novembra u garaži zgrade u Belvilu, a ubice su tada uspele da pobegnu.

Kod sebe je tada imao lažna dokumenta na drugo ime.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading