KANDIDAT ZA NAJGORU LAŽ GODINE: Bugari uhvaćeni na Gradini, išli TAKSIJEM U HRVATSKU KOD STOMATOLOGA, a švercuju NAKIT I NOVAC

Autor: Srbijadanas, Republika

Hronika

25.11.2020

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su danas u saradnji sa policijom, na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja preko 210.000 evra i oko 300 grama zlatnog nakita.

RepublikaFoto: Uprava carina
Zaplenjen novac i nakit

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojeno taksi-vozilo bugarskih registarskih oznaka, kojim je pored taksiste putovalo još dvoje bugarskih državljana.

Prilikom susreta sa carinicima žena (56) i njen sin (24) su rekli da putuju u Hrvatsku kod stomatologa i da nemaju ništa da prijave, sem ličnog prtljaga i dozvoljenog iznosa novca.

Carinici su to vrlo brzo demantovali, jer je već na samom početku pregleda, u džepovima jakne, koju je majka nosila na sebi, pronađeno 82.500 evra.

Daljom kontrolom je u rancu njenog sina pronađeno još 10.000 evra, da bi potom i u ženinom rancu bilo pronađeno nešto više od 118.000 evra.

Pored toga, u tom istom rancu pronađen je i neseser sa oko 300 grama zlatnog nakita.

Sav novac, ukupno 210.650 evra, 300 grama zlata i putnike preuzeli su u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading