JOŠ JEDNA OPTUŽNICA U SLUČAJU "JOVANJICA": Državni službenici uskoro pred sudijom, ODGOVARAĆE I ODBEGLI MUŽ GLUMICE!

Autor: A. POPOVIĆ

Hronika

24.11.2020

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je još jednu optužnicu protiv većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije, kojom je obuhvaćeno još osam osoba, uhapšenih u julu ove godine u nastavku istrage u vezi sa nelegalnom proizvodnjom kanabisa, a od kojih su čak šestorica državni službenici.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Jelena Jovičić i Saša Vujisić

Optuženi da su pod okriljem Koluvijine organizovane grupe počinili ozbiljna krivična dela, uprkos službenom položaju, su Aleksandar Tošić, Branislav Radosavljević, Zoran Baštovanović, Radovan Bojović, Milan Kendija i bezbednjak iz Vojske Srbije Saša Vujisić, koji je u bekstvu. Vujisić je drugi muž glumice Jelene Jovičić i tokom leta se skrivao u Americi, prema proverenim saznanjima Srpskog telegrafa.

Svim službenim licima sa optužnice na teret se stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela u stečaju s krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i zbog kršenja Zakona o tajnosti podataka u produženom trajanju, s tim da je Vujisić optužen još i za falsifikovanje službene isprave, a Radosavljević se dodatno tereti i za neovlašćeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Na novoj optužnici, po kojoj su svi bili članovi organizovane grupe od početka 2019. godine do 14. jula iste godine, nalaze se još i Miloš Teofilović i Slaviša Milinković. Sva optužena lica su na slobodi posle ukidanja kratkog pritvora, osim Koluvije, koji je s osmoricom najbližih saradnika u pritvoru od novembra 2019. godine, kada je policija upala u "Jovanjicu" i pronašla čitavu laboratoriju za proizvodnju droge i zaplenila 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljiku ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading