Pohapšeni svi osumnjičeni za zločin u Belvilu: Bojana prijatelj prodao ubici, pa pokušao da pobegne u Bosnu!

Autor:

Hronika

25.11.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U spektakularnoj noćnoj policijskoj akciji uhapšen je Lazar T. (22), osumnjičen da je 12. novembra u naselju Belvil ubio Bojana Mirkovića (34), ali i D. K. i Cetinjanin Filip Ivanović. MUP je saopštio da je D. K. trebalo da prebaci Lazara u Bosnu i Hercegovinu, dok se uloga Cetinjanina, inače bliskog "škaljarskom klanu", još ispituje.

RepublikaFoto: Republika
Bojan Mirković

- Ovom akcijom je pohapšena cela ekipa koja je učestvovala u pripremanju i izvršenju ubistva i u bekstvu pucača posle egzekucije. Ipak, još neke stvari nisu jasne i istraga tek treba da utvrdi tačne motive zašto je Bojan Mirković ubijen i ko zapravo stoji iza toga jer se pretpostavlja da su pohapšeni zapravo radili za nekog mnogo jačeg, najverovatnije za nekog iz "kavačkog klana". Neki od uhapšenih su iz navijačkog miljea, što samo potvrđuje sumnje da i iza ove likvidacije stoji srpski, navijački ogranak "kavačkog klana" - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Jedina stvar koja se u ovoj priči ne slaže u potpunosti jeste prisustvo Filipa Ivanovića, koji je u Crnoj Gori označen kao član "škaljarskog klana", kriminalne organizacije za koju je radio i ubijeni Bojan Mirković.

- On je bio u sukobu s nekim svojim sugrađanima koji su bili bliski "kavačkom klanu", ali su to, čini se, bili više sukobi na lokalnom nivou. Nije isključeno da je Ivanović "promenio dres", da je prešao u tabor dojučerašnjih protivnika, što ne bi bio presedan, ili je čak radio za obe strane, što se takođe dešavalo. Upravo zbog toga nije i u potpunosti razjašnjena njegova uloga - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Ivanović ranjen 2014. godine

Uhapšeni Filip Ivanović sa Cetinja ima bogat kriminalni dosije. On je ranjen 2014. godine, a osumnjičeni za njegovo ranjavanje bili su njegovi sugrađani Vasilije Vujović i Nikola Čupić, koji su navodno bliski "kavačkom klanu". Čupić je poginuo u eksploziji bombe podmetnute pod njegov automobil u Podgorici u februaru prošle godine. Filip i njegov brat Andrija bili su osumnjičeni da su pucali u kuću Vasilija Vujovića na Cetinju.

Policija je Lazara T. i D. K. uhapsila u trenucima kada su se spremali da prebegnu u Bosnu i Hercegovinu, državu u kojoj takođe postoje štekovi i jedne i druge kriminalne organizacije.

Kretanje žrtve egzekutori pratili pomoću lokatora

Policija je pronašla i bicikl kojim se osumnjičeni za ubistvo Lazar T. dovezao do garaže zgrade Jorgovan u Belvilu u kojoj je pucao u pokojnog Mirkovića i pogodio ga sa osam metaka. Na glavi je imao sivu kacigu, a biciklom je i pobegao s mesta zločina do savskog nasipa. Ipak, policija je pomoću kamera za video-nadzor rekonstruisala kretanje ubice posle zločina i došla do osumnjičenih saučesnika koji su uhapšeni pre nekoliko dana Beograđanina Bojana Kovačevića i Nikšićanina Ivana Nikčevića.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro
Aleksandar Vulin

Vulin: Nećemo dozvoliti da nijedan zločin ostane nerasvetljen

Zločina je bilo, zločina će biti, ali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neće dozvoliti da nijedan zločin bude nerasvetljen i da bilo kakav mafijaš u našoj zemlji može da izbegne pravdu ili zakon. Predsednik Aleksandar Vučić je objavio rat mafiji. Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova taj rat vode iskreno, požrtvovano i uspešno. Hoću da se zahvalim svakom od njih, hoću da im se zahvalim u ime građana Srbije što su ova zemlja i ovaj grad bezbedniji danas i što će ova zemlja biti bezbednija i sutra, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Na videlo su isplivali još neki detalji ubistva Bojana Mirkovića, kao i način na koji je postavljen lokator u njegovo vozilo pomoću koga su ubice pratile njegovo kretanje. Naime, uhapšeni Nikšićanin Ivan Nikčević bio je navodno prijatelj Bojana Mirkovića i iskoristio je trenutak da postavi aparat u njegov automobil. Cela ova ekipa je najverovatnije planirala da potom zajedno pobegne u Bosnu.

Ubistvo Bojana Mirkovića je po mnogo čemu preslikano ubistvo Aleksandra Šarca, a svi tragovi vode ka navijačkoj ekspozituri "kavačkog klana". Obojica su ubijena u garaži, u njih su pucali vrlo mladi momci. Mirkovićev ubica star je 22 godine, osumnjičeni za ubistvo Šarca 23. Zločinci su se na mesto ubistva dovezli električnim biciklima, smaknuće su počinili pred kamerama i zanimljivo, obojica se zovu Lazar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading