IZREČENA JEDNA OD NAJTEŽIH ZATVORSKIH KAZNI: Očuhu-monstrumu 40 godina robije

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Albić (25) osuđen je juče u Višem sudu u Zaječaru na 40 godina zatvora zbog zverskog ubistva pastorke Lune F. (2,5), koju je usmrtio s više od 50 udaraca u svojoj kući u Prahovu prošle godine u noći između 26. i 27. maja. Na završnim rečima u ponedeljak rekao je da nije ubio devojčicu i da ju je samo šamarao.

RepublikaFoto: Facebook
Vesna Firulović i Zoran Albić

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić prisustvovao je svim ročištima, ali za poslednje kaže da je jedva podneo.

- Ne pamtim da sam bio potreseniji i da sam se gore osećao. Reči tužioca, naše pravnice Maje Atanasković, a posebno ubice, pamtiću dok sam živ. Dokazano je da je ubica besomučno udarao dete, slomio joj nadlakticu, počupao veliku količinu kose... i da ju je udario više od 50 puta, a da je ona preminula od izliva krvi na mozak od te jačine udaraca - priča Jurić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Facebook
Zoran Albić

PRIZNAO ŠAMARE

On kaže da je monstrum na završnim rečima u ponedeljak imao burne reakcije i da nije priznao delo.

- Presudu u utorak je ćutke podneo, ali je prethodnog dana na završnim rečima dobacivao pravnici naše fondacije, govoreći joj da nije kriv za to što ona navodi. Na sve dokaze ubica je rekao: "Za šamare mogu da odgovaram, za ubistvo neću". Još je mnogo toga rekao samo da bi ubedio sudiju i sve nas u sudnici kako je žrtva, u stvari, on i kako bi maksimalna kazna bila nehumana. Nije nijednom spomenuo dete niti je rekao: "Žao mi je" - naglašava naš sagovornik.

Jurić otkriva da u sudnici na završnim rečima nije bio nijedan član porodica Firulović i Albić i da veruje da je ubica iznenađen izrečenom kaznom.

RepublikaFoto: facebook.com/Dragan Elwin Kidi Puric
Dragan Purić

Lunin otac oprostio ženi smrt ćerke

Lunin otac Dragan Purić napravio je supruzi Vesni Firulović drugo dete dok je bila u kućnom pritvoru sa nanogicom, pa je nedavno izjavio medijima da će biti s njom kada izađe s robije, a Igor Jurić nije našao reči za taj užas.

- To mi je strašno i ne bih želeo to da komentarišem. Bolje da ne komentarišem... - naglasio je on.

- Mislim da nije očekivao maksimalnu kaznu, ali kako je vreme odmicalo od pripremnog ročišta, kada je bio izuzetno drzak, shvatao je da mu preti i mogućnost izricanja maksimalne presude, pa je postojao sve mirniji. Zahvalan sam pravnom timu fondacije i sudu u Zaječaru što je doneo jedinu moguću ispravnu odluku. Nažalost, moralo je da mu se sudi po starom zakonu, pa nije mogao da dobije doživotnu robiju koju zaslužuje - ističe osnivač fondacije.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Igor Jurić

NISU SE POKAJALI

Naš sagovornik napominje da se sve ubice dece koje je sreo isto ponašaju, kao i monstrum koji je usmrtio njegovu ćerku Tijanu Jurić 2014. godine u Subotici, i da nemaju ni trunku kajanja za svoja zlodela.

- Albić ni u jednom trenutku, kao ni ubica Dragan Đurić, ni Vladica Rajković, kao ni ostale ubice dece koje sam posmatrao, nije pokazao kajanje, i svi su pravdali samo svoje postupke, a decu ni jednog momenta nisu pominjali, kao ni Albić. To su velike kukavice koje brinu samo za svoju kožu - zaključuje Jurić.

Manijak iz Zvezdarske šume

U srpskim zatvorima kaznu od 40 godina robije služi više od 80 osuđenika i svi su muškarci. Svi su osuđeni za najteže zločine, tačnije krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom propisana kazna zatvora od 30 do 40 godina. Na ovu kaznu osuđeni su članovi organizovanih kriminalnih klanova, pripadnici Državne bezbednosti koji su počinili političke atentate, ali i psihopate koje su izvršile najmonstruoznije zločine nad ljudima i decom. Među njima je i Mališa Jevtović, osuđen za silovanje i ubistvo devojčice Katarine Janković (3) u julu 2005. u Zvezdarskoj šumi. Katarina je bila ćerka njegove ljubavnice Ane Filipović, koja je prisustvovala zločinu i ljubavniku čuvala stražu dok se on iživljavao nad detetom. Zločin je otkriven kada su nakon toga oboje teško povređenu Katarinu odveli u bolnicu na Zvezdari, gde su lekarima rekli da je dete palo s kreveta. Iste večeri Katarina je preminula, a povrede koje su utvrđene bile su jezive. Jevtović služi kaznu u KPZ Nova Skela, gde je prešao u islam.

Podsetimo, kobne noći Albić je razbijao tanjire po kući, pa je Luna počela da plače, što je njega dodatno razbesnelo, pa ju je tukao do smrti, a na njoj je ustanovljeno čak 39 povreda. Majka devojčice Vesna Firulović (24) znala je šta se dešava i čekala je ispred kuće kraj zlostavljanja, a onda je sa Zoranom presvukla dete i posle dva sata je odnela s njim u bolnicu, uz tvrdnju da je pala s terase. Dobila je osam godina zatvora za nepružanje pomoći nemoćnom licu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading