SKANDALOZNO ODUGOVLAČENJE SUĐENJA MILOVANU TADIĆU: Radio obdukciju, a sad savetuje odbranu!

Autor: A. P.

Hronika

23.11.2020

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Milovanu Tadiću, članu obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", pripadniku "kavačkog klana", optuženom da je u decembru 2015. godine gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo povrede od kojih je preminuo, odloženo je za 20. januar jer još nije završeno veštačenje. Za dve i po godine suđenje je održano svega sedam, a odlagano čak šest puta.

RepublikaFoto: instagram.com/ticamaksimovic
Milovan Tadić

Sudija Marina Anđelković je na predlog tužioca zapretila veštacima novčanim kaznama iako se pozivaju na složenost postupka.

- Ništa tu nije složeno, osim što imamo dva potpuno različita nalaza veštaka - pobunio se tužilac.

Inače, roditelji preminulog Vukića rekli su novinarima ispred suda da sumnjaju da će pravda biti zadovoljena pošto se slučaj odugovlači i razvodnjava. Poslednje suđenje održano je prošle godine. Tada je trebalo da budu zakazane završne reči, međutim, advokati optuženog tražili su novo veštačenje koje do danas nije okončano.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje nakon tuče s članovima obezbeđenja noćnog kluba. Tadić je optužen da je Vukiću zadao udarac u stomak, što je izazvalo oštećenja organa, a potom i smrt. Tadić se na sudu branio, tvrdeći da ga je Vukić napao s leđa, da se on okrenuo i odgurnuo ga nogom u predelu butine, ali je snimak pušten na suđenju pokazao da je šutnuo Vukića u stomak.

Ekipa Saleta Mutavog

Tadić, ali i drugi pripadnici obezbeđenja koji su svedočili u ovom postupku, članovi su grupe "Janjičari", koju je predvodio ubijeni kriminalac Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi. Obezbeđivali su beogradske noćne klubove i splavove i učestvovali u više nasilnih događaja. Ova grupa deo je "kavačkog klana", pokazuje policijska šema do koje su došli novinari KRIK.

Tadić je osuđen na tri godine zatvora zbog trgovine drogom, ali je sud ukinuo tu presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Osim snimka, koji je glavni dokaz, od ključne važnosti za ovaj slučaj je svedočenje veštaka. Dok tužilaštvo tvrdi da je taj udarac bio uzrok zapaljenskog procesa koji je doveo do smrti, stručnjaci koje je angažovala odbrana navode da je Vukić preminuo usled zastoja srca. Savetnici odbrane doveli su u pitanje i lečenje u bolnici, gde je Vukić primljen posle napada.

Etički problematična, kako je na suđenju okarakterisala sudija Anđelković, jeste činjenica da se profesor sudske medicine Slobodan Savić, koji je radio obdukciju Vukića u ovom postupku, pojavljuje kao savetnik odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading