UBO GA U GRUDI JER JE POKUŠAO DA ODBRANI DRUGA: Tinejdžer optužen za pokušaj ubistva kod osnovne škole i kao maloletnik učestvovao u STRAVIČNOM OBRAČUNU

Autor: blic.rs, republika.rs

Hronika

23.11.2020

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv P. V. (19) iz Niša zbog sumnje da je 2. februara ove godine oko 23.15 časova u blizini OŠ „Učitelj Tasa“ umišljajno pokušao da ubije P. M. (19) iz Niša tako što ga je nožem ubo u levu stranu grudnog koša.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Inicdent se desio u sporednoj ulici koja vodi Rajićeve ulice do dvorišta niške Saborne crkve. P. V. je prethodno te noći došao do škole zajedno sa V. L., gde su zatekli K. Z. i još nekoliko momaka koji su bili sa njim. Došlo je do prvo do rasprave koja je kulminirala u fizički obračun – maloletni V. L. zadao je udarac drvenom motkom u glavu L. K. koga je P. M. nakon toga pokušao da odbrani, ali je uboden nožem.

- Okrivljeni P. V. držeći nož u desnoj ruci zadao mu je jedan udarac u levu stranu grudnog koša, nanevši mu povredu koja se kvalifikuje kao teška i po život opasna povreda, stoji pored ostalog u optužnici.

Nakon toga, prema navodima optužnice, P. V. je sa V. L. napustio lice mesta.

P. V. je optužen da je učinio krivično delo ubistvo u pokušaju iz člana 113 KZ u vezi člana 30 KZ za koje se može izreći kazna zatvora od pet do 15 godina.

Kako je „Blic“ pisao, prema nezvaničnim saznanjima, dve grupe mladića našle su se te večeri da bi navodno izgladili neki raniji nesporazum, ali se susret pretvorio u obračun. Teško ranjeni P. M. imao je sreće jer mu nož nije pogodio srce ali je oštrica probila plućnu maramicu, pa je sa opasnim povredema prebačen u Urgentni centar gde su lekari ipak uspeli da mu stabilizuju stanje.

P. V. je bio u pritvoru od 5. februara do 26. marta ove godine kada mu je rešenjem sudije za prethodni postupak ukinut pritvor i izrečena mu mera zabrane napuštanja stana bez odobrenja suda, uz primenu elektronskog nadzora. Kućni pritvor mu je produžavan u dva navrata u junu i septembru ove godine da bi mu sudija za prethodni postupak u 23.oktobra ponovo odredio pritvor.

- Rešenjem od 29. oktobra pritvor protiv okrivljenog P. V. produžen je za još 30 dana, do 28. novembra novembra - potvrđeno je “Blicu” u Višem sudu u Nišu.

Kao maloletnik učestvovao u obračunu dve grupe

P.V . je do sada neosuđivan, a kako se nezvanično saznaje kao šesnaestogodišnjak je učestvovao u obračunu dve grupe maloletnika u OŠ „Dušan Radović“ u Nišu. Kako je ranije saopštila policija, tada je uhapšen izvesni B. Đ. (16) iz Niša zbog sumnje da je pokušao da ubije maloletnog D. S. (15) iz Niša koga je, u zakazanoj tuči u Đerdapskoj ulici ispred OŠ „Duško Radović“, ubo nožem u grudi, nanevši mu povrede koje su okarakterisane kao opasne po život.

Protiv trojice maloletnika među kojima je bio i tada šesnaestogodišnji P. V. policija je tada podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje tako što su učestvovali u tuči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading