Kupili kuću u selu kraj Zrenjanina pa unutra uzgajali marihuanu: Beograđani završili iza rešetaka

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

22.11.2020

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši javni tužilac u Zrenjaninu je doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv D. J. i B. Đ, obojica iz Beograda, kojima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Kako se sumnja, oni su od 29. juna do 18. novembra ove godine, u Lukićevu, u kući koju je osumnjičeni D. J. u junu kupio isključivo da bi u njoj proizvodili indijsku konoplju – kanabis, instalirali opremu za uzgoj ove opojne droge. Instalirali su prečišćivače vazduha, ventilatore, klima uređaje, termostate, potenciometre, lampe sa podesivim sistemom osvetljavanja, kao i specijalni namenski sistem navodnjavanja.

Na taj način su u kući napravili improvizovanu laboratoriju i stvorili sve potrebne uslove za uzgoj indijske konoplje. Tako su u pomenutom vremenskom periodu neovlašćeno proizveli ukupno 1.057 biljaka, ukupne mase 158 kilograma.

Pripadnici zrenjaninske policije su 18. novembra pretresli kuću i obavili uviđaj na licu mesta, u prisustvu dežurnog zamenika javnog tužioca. Nakon toga su osumnjičeni lišeni slobode i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Posle saslušanja, Viši javni tužilac u Zrenjaninu je, sudiji za prethodni postupak Višeg suda, predložio da se protiv osumnjičenih odredi pritvor, i to zbog bojazni da ne ponove krivično delo. Rešenjem suda osumnjičenima je određen pritvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading