TREŽNJENJE I ZATVOR ZBOG BAHATOG PONAŠANJA: Pomoćnik ministarke vozio MRTAV PIJAN!

Autor:

Hronika

19.11.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Dobrijević, pomoćnik ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, preksinoć je uhapšen jer je vozio u pijanom stanju.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Prema nezvaničnim informacijama, njega je oko ponoći zaustavila saobraćajna patrola koja je obavila rutinsku kontrolu. Urađen mu je alko-test i otkriveno je da ima 1,4 promila alkohola u krvi.

Nakon toga je odveden na trežnjenje i određeno mu je zadržavanje od 12 sati, posle čega će ga saslušati sudija za prekršaje. Dobrijević je inače bio i načelnik Odeljenja za razvoj digitalne agende u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević za Srpski telegraf naglašava da je preduslov bezbednosti u saobraćaju poštovanje propisa.

- Njihovim poštovanjem smanjuje se rizik od nastanka saobraćajne nezgode i, samim tim, čuvaju životi svih učesnika u saobraćaju. Svako ko je na javnoj funkciji ili je ličnost od uticaja mora da shvati da ima mnogo veću odgovornost u ponašanju, a samim tim, i u saobraćaju - kaže Miloševićeva.

Ona napominje da državni službenici ne predstavljaju samo sebe, već i institucije čija su personifikacija:

- To znači da moraju da budu pažljiviji, odgovorniji, jednom rečju, za primer ostalima.

Tatjana Matić: Neprijatno sam iznenađena

RepublikaFoto: Tanjug/FILIP KRAINČANIĆ
Tatjana Matić

- Osuđujem svako neodgovorno i nebezbedno ponašanje pojedinaca u saobraćaju. Nemam razumevanje za takva rizična ponašanja, posebno imajući u vidu veliki broj saobraćajnih nesreća s tragičnim posledicama. Podvlačim, međutim, da je reč o navodnom incidentu koji se dogodio van radnog vremena i da je u pitanju osoba koja je inače veoma odgovorna i primerena i pri tome predstavlja vrhunskog stručnjaka u svojoj oblasti, zbog čega sam još neprijatnije iznenađena. Po završetku prekršajnog postupka koji je u toku svakako ćemo sankcionisati takvo ponašanje ako bude bilo potvrđeno, u skladu sa zakonom.

Vožnja pod dejstvom alkohola jeste drugi po redu uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda i prava je sreća kad pri vožnji u tom stanju niko ne izazove ili ne doživi saobraćajnu nezgodu, kaže naša sagovornica.

- Treba podsetiti da alkohol loše utiče na sluh, sužava vidno polje, remeti koordinaciju pokreta vozača, percepciju i pravovremenu reakciju. Naime, nakon samo dve čašice žestokog pića mi već imamo kašnjenje u reakciji od dve do četiri sekunde, u zavisnosti kako podnosimo alkohol. Pri vožnji od 60 kilometara na sat, te dve ili četiri sekunde znače da možemo preći i više od 10 metara i da pri tom, umesto da izbegnemo, izazovemo saobraćajnu nezgodu. Alkohol pruža osećaj lažne sigurnosti jer vozača navodi da potcenjuje rizik i da se lakše upusti u kršenje zabrana - zaključuje Jasmina Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading