Tuga i neverica u Nišu: Meštani se u suzama opraštaju od devojčice koja je svima služila za primer

Autor: Kurir, Republika

Hronika

18.11.2020

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

A. M. (17), učenica Ekonomske škole u Nišu, preminula je danas nešto posle 11 sati. Podlegla je povredama zadobijenim kada ju je juče udario putnički voz u niškom naselju Trošarina, preko puta "Stop šopa".

RepublikaFoto: pixabay.com/Insstagram.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Ona je zadobila višestruke prelome i tešku povredu glave, koje su bile kobne.

O A.M. svi imaju samo reči hvale. Devojčica je služila za primer u školi, a 15. decembra bi napunila 18 godina. Tragedija na divljem pružnom prelazu ugasila je mladi život.

Bila je odličan đak, izuzetno vaspitano i kulturno dete, kažu komšije.

Njena baka E.M. je potpuno skrhana. Plače od muke, suza suzu stiže.

"Prokleti vozovi. Moje prvenče, sunce bakino, moja mezimica. Jao, bože, šta nas je ovo snašlo. Sve nagrade iz matematike su bile njene, ona je bila cvet za primer. U ovoj kući vlada sloga, svi smo kao jedan. Prokleta pruga", kaže baka E. M, dok grca u suzama.

Ona kaže da je njena unuka planirala da nastavi školovanje u inostranstvu.

 

Nisu plakali samo u porodici tragično nastradale devojčice, već i medicinsko osoblje u KC Niš, gde je preminula.

Svi u ovom naselju proklinju tu prugu prema Niškoj banji gde se često događaju nesreće. Komšije iz prve kuće do njene kažu da je još jedno dete pre nekoliko godina stradalo na istom mestu.

"Ona je bila 'dete cvet'. Sad je pripremala rođendan, ali nije znala kako će zbog korone. Ma, divno dete", kažu komšije koje ne prestaju da plaču.

Na mestu tragedije su nađene slušalice, pa se pretpostavlja da zbog njih nije čula voz koji je dolazio iz pravca Niša.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
VladimirR

19.11.2020 12:37

Saučešće ožalošćenima. Velika tuga, do neba. I jedno pitanje, zar toliko predivnih i hvale vrednih osoba mora da nastrada tako banalno?! Neko ne ume da bude oprezan pa ga iznenadi voz, neko ne ume da pliva a ode da se kupa gde nema spasilaca. I posle kažemo sudbina, prokleti voz i ko zna ko nam je sve kriv! Nema opravdanja. Svaki nemar i nonšalantno ponašanje uzima svoj danak. Ajmo malo preventive u postupcima. Džaba posle narikanje, venci i sveće, čitulje.