ZA NE POVEROVATI! Brdo deviza krio u ručnom frižideru, naši carinici ga pročitali "kao otvorenu knjigu"

Autor: Tanjug,Republika

Hronika

18.11.2020

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su na kontrolnom punktu Merdare uspeli da spreče vozača kamiona, mađarskog državaljanina, da prokrijumčari 30.000 evra, uprkos tome što je deo novca pokušao da sakrije u ručni frižider.

RepublikaFoto: pixabay.com

Slučaj je otkriven kada je iz Prištine pristigao prazan kamion mađarskih registarskih oznaka, sa prikolicom za prevoz stoke.

Vozač je rekao da kod sebe ima nešto malo novca za put, daleko manje od iznosa koji se mora prijaviti.


Kontrolom kabine, pored menjača, pronađena ručna torba puna deviza zbog čega je carinik naložio vozaču da uzme torbu i krene u carinske prostorije, kako bi neprijavljeni novac bio prebrojan.

Dok je izlazio iz kabine, vozač je uspeo da deo novca izvadi iz torbe i da ga sakrije u ručni frižider koji je bio u kabini.

Kada je doneo torbu u prostoriju za pregled i otvorio je, cariniku je bio očigledno da deo novca nedostaje.

 
Nakon ponovne kontrole kabine u frižideru su nađeni svežnjevi novca. Od pronađenih 30.900 evra vozaču je vraćena dozvoljena suma od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred sudom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading