"To je kao mađioničarska predstava, oni stoje ispred vas i kradu!" SRBI DEO OZBILJNE PLJAČKAŠKE BANDE: Evo kako su pali u Francuskoj!

Autor: Republika

Hronika

18.11.2020

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska policija uhapsila je sedam osoba, među kojima ima i naših državljana, koji se sumnjiče za milionske krađe širom Evrope...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Policija u Francuskoj uhapsila je pre dve sedmice sedam osoba zbog sumnje da su učestvovali u krađi dijamanata i drugog dragog kamenja širom Evrope. U policijskoj akciji privedene su tri žene i četiri muškarca, državljani Srbije i Rumunije.

Kako prenose francuski mediji, veruje se da privedeni pripadaju velikoj kriminalnoj organizaciji koja je u junu ove godine u Španiji ukrala dijamant vredan 12 miliona evra. Sumnjiče se da su prevarom iz juvelirnica u Cirihu i Kanu ove godine odneli drago kamenje vredno više miliona evra. Oni su uhapšeni prošle srede u Bezansonu, u jednom hotelu, prenosi Telegraf.rs.

Privedeni su starosti između 26 i 53 godine, a kod njih je prilikom hapšenja pronađeno oko 20.000 evra i USB koji su koristili da kupuju kriptovalute. Dijamanti, pak, nisu pronađeni.

Ono što je zanimljivo jeste da nijedna od pljački nije bila oružana. Šta više, juveliri i prodavci dragog kamenja u prvi mah nisu ni shvatali da su pokradeni, jer su srpski i rumunski kradljivci koristili "magiju". Naime, oni bi se pretvarali da kupuju drago kamenje za ruske ili saudijske milionere.

RepublikaFoto: youtube.com/Alessandro Fiorani
Foto: Ilustracija

- Ponašali su se kao mađioničari. U Kanu je 7. avgusta jedan muškarac želeo da proda dijamant jednog ruskog bogataša. Našao se u luksuznom hotelu sa ženom (53) koja je glumila posrednika. Dok je gledala dragi kamen zamenila ga je lažnim dijamantom koji je izgledao baš kao pravi, a potom je otišla - rekao je izvor iz istrage.

Rus je rekao da će predati dijamant tek kad novac bude legao na račun, a žena je bez pogovora vratila kutiju u kojoj je bio dragi kamen, a potom je rekla da će pare biti na računu koliko sutra. Rus je zadovoljan vratio dijamant u sef, a žena je izašla u hotelski lobi gde je pravi dijamant predala svom saučesniku, koji je potom nestao u nepoznatom pravcu. Onda se i ženi izgubio svaki trag. Dok je Rus shvatio da je prevaren, lopovi su već bili daleko.

- To je kao mađioničarska predstava. Oni stoje ispred vas i kradu vas a da vi toga niste ni svesni iako sve vreme gledate šta rade. To traje tren, hop-hop i nema... - rekao je Režis Milet, šef policijskog odeljenja u Bezansonu.

Žena koja se sumnjiči da je ukrala dijamant od Rusa vredan 4,5 miliona dolara dovodi se u vezu i sa drugim krađama dragocenosti. Nekad je žrtve prevarila tako što im je dala lažni novac, a nekad zamenom pravog kamena za lažni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading