GDE JE TU PRAVDA! Ubio je sa umišljajem, a sudi mu se za nehat! Verenik pregažene policajke za Republiku

Autor:

Hronika

16.11.2020

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinu novosadskog trgovca investicionim zlatom i vlasnika kladionicarskog biznisa Milorada S., tek punoletnom Marku S. pocinje novo sudjenje sto je 11.jula kao maloletnik u Budvi jahtom usmrtio policajku Maju Šljivančanin (31) i povredio njenog verenika, profesora policijske akademije Vladimira Stanisica( 36).

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Maja Šljivančanin sa verenikom

Za izazivanje uzasne tragedije Marko S. je jesenas prvobitno osudjen na pojacan nadzor i na 120 sati drustveno korisnog rada,  sto je izazvalo zgrazavanje javnosti u citavom regionu,  a ocaj i nezadovoljstvo kod ostecenih porodica. 

Podsecanja radi, Osnovni sud u Kotoru Marku S.  je sudio za izazivanje pomorske nesrece iz nehata dok je upravljao jahtom, odnosno gliserom i udario barku kojom je upravljao Stanisic. Po izricanju presude Osnovno tuzilastvo u Kotoru zalilo se i proslog meseca je doslo do ukidanja presude. 

Sada je nalozeno novo vestacenje svih okolnosti pod kojim je doslo do sudara jahte i barke dok su se oba plovila kretala od ostrva Sveti Nikola ka plazi Jaz. 

Porodica Sljivancanin, kao i Vladimir Stanisic zgrozeni su presudom i uopste vodjenjem postupka protiv novosadskog bogatasa jer kazu da je evidentan uticaj na pravosudne organe. Stanisic ne veruje ni da da ce u novom postupku pravda biti zadovoljena. 

- Obzirom da sam mišljenja da je nesreća izazvana bahatim ponašanjem, a da je pocinilac koji je u to vreme  bio maloletnik pred punoletstvom postupao sa umišljajem, smatram da i u ponovljnom postupku ne može biti izrečena pravična sankcija - rekao je Vladimir Stanisic za Republiku. 

Buduci da je u nesreci izgubio svoju najvecu ljubav, devojku sa kojom je tokom plovidbe morem pricao o njihovim predstojecem vencanju za Stanisica nema utehe ni nekoliko meseci kasnije. Potresen i uzmemiren sto odbrana pocinioca krivicnog dela preko veza i novca njegovog oca pokusava da napravi manipulaciju, pa cak i Stanisica pokusavaju da okrive za pomorsku nesrecu, on kaze da je za Savica jedino zatvor prihvatljiva kazna. U prethodnom nalazu vestaka koji je prema recima Stanisica fingiran, stoji da je i on delimicno kriv za nesrecu.

 

Kakav otac, takav sin - obojica su postupili neljudski

Profesor Stanisic je posebno zgrozen neljudskim postupcima  okrivljenog mladica i njegovog oca jer nisu ni pokusali da im ukazu pomoc nakon tragedije. 

- Kod ovakvog stanja stvari, a posebno kod činjenice da nam ni počinilac, niti njegov otac, nisu pomogli nakon nezgode, cak ni pokusali da se ljudski nadju unesrecenima u velikoj nesreci ne treba imati milosti i traziti olaksavajuce okolnosti- istakao je Stanisic.

 

- Analiza oštećenja na barci BD-213 u koju je udarila jahta, kao i snimci VTMIS pokazali su da Vladimir Stanišić nije osmatrao područje plovidbe i nije preduzeo radnju zaustavljanja ili skretanja udesno kada mu nailazi objekat, tacnije  "si rej sandenser 395" sa njegove desne strane- pise u izvestaju vestaka.
U danasnjem intervjuu za Republiku, Stanisic decidno odgovara na takve optuzbe.
- Do pravicne kazne bi bilo moguće jedino doci ukoliko bi se počiniocu sudilo za umišljajno delo. 
Ubica i njegovo okruzenje pokušavaju da ublaže svoju krivicu svesni osude javnosti , tako sto podnose krivične prijave protiv mene, i pored toga što je u sudskom postupku prihvaćen nalaz kojim se maloletnik označava kao krivac za nastanak nezgode. Na kraju i na pocetku, smatram da bi jedina pravična sankcija bila najduža kazna maloljetničkog zatvora predvidjena zakonom- zakljucio je on. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mak

17.11.2020 06:06

bogataši i jedni idrugi..svi imaju jahte i jahtice...i vezice,državne i privatne biznise...žalost za mladim životom...ko je kriv a ko neoprezan...ko će ga znati...ko Borča,ništa se ne zna a sve se zna...