DECA POZNATIH UPLETENA U KRIMINAL! Ubistva, droga, iznude, tuče...

Autor:

Hronika

13.11.2020

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica Vedrana Repčića (41) koji ga je u sredu u jutru oko 10 časova usmrtio sa više hitaca u beogradskom naselju Braće Jerković imao je pomagača, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/printskrin/E.DELIBAŠIĆ
Foto: Ilustracija

Prema rečima očevidaca egzekutor je pobegao sa lica mesta u pravcu obližnje pijace gde ga je čekao "jatak" u crnom zatamnjenom audiju kojim su se munjevito odvezli ka pijaci i "Maxi" marketu i produžili dalje.

- Zatekla sam se na ulici, u povratku iz pekare, kad se čuo rafal, ubrzo je pored mene je protrčao muškarac obučen u crno sa maskom na licu. Imao je crnu torbu. I ja sam potrčala iza ugla da vidim šta se dešava. Videla sam neki crni audi kako se zaustavlja pored tog muškarca i on je maltene uskočio u trku na zadnje sedište. Verujem da je reč o ubici. Odvezli su se na dole ka Maksiju - rekla je preplašena žena koja je na ulici ostala zatečena brzom reakcijom policije koja je za kratko vreme napravila opsadu čitavog kraja kroz akciju "Vihor 3".

Istraga ubistva koje je definitivno plod neraščišćernih računa, budući da je ubijeni kao diler droge bio upleten u kriminal i da je imao mnogo neprijatelja, u toku je i češljaju se svi Repčićevi kontakti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ovde je ubijen Vedran Repčić

Za to vreme deo javnosti žali Repčićevog oca nekadašnjeg fudbalera Crvene Zvezde Srebrenka Repčića kojeg je sin osramotio uprkos njegovoj brilijantnoj karijeri . Naime, ubijeni Vedran je od mladosti pravio probleme kao razbojnik i reketaš. Osuđen je na 10 godina zatvora zbog ubistva privatnika Predraga Milosavljevica 3. avgusta 1998. godine, a bio je optužen da je dve godine ranije, sa 17 godina, ubio dvojiicu muškraca, ali je u nedostatku dokaza oslobođen.

RepublikaFoto: printscreen/Youtube, Društvene mreže
Stefan Milojević

Nažalost, podugačak je spisak poznatih, priznatih, uspešnih i bogatih čiji nasledici su otišli stranputicom i obrukali seme i pleme debelim policijskiim dosijeima. Ove nedelje Španci su proglasili Stefana Milojevića kao jednog od tri najopasnija krimilanca danas u Španiji. Reč je o sinu nekadašnjeg fudbalera i sadašnjeg trenera Gorana Milojevića i bratancu još slavnijeg fidbalskog asa Vladana Milojevića.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Čuveni košarkaš Moka Slavnić ceo život muku muči sa problematičnim sinom Zvezdanom i čupa ga iz zatvora, a jednom je rekao da ga je sramota zbog sina. Zvezdan je postao poznat u martu 1998. godine, kad je u jednom klubu u Beoogradu ubio Olivera Jovanovića, navodno zbog kasnije ubiijene pevačice Ksenije Pajcin, s kojom je Zvezdan tada bio u vezi. Za ubistvo je osuđen devet i po godina, a kasnije je osuđivan i zbog droge kojom je trgovao u okviru krininalne grupe. Pre tri godine Mokin sin je uhapšen u Nemačkoj sa bandom vrhunskih pljačkaša "Pink panter" kad su za 1, 3 milona evra ojadili juvelirnicu u Austriji.

RepublikaFoto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY
Vuk Bojović

Dugogodišnji direktor beogradskog Zoološkog vrta i poznati vajar Vuk Bojović u grob je otišao razočaran jer mu je mlađi sin ubijen u krimi obračunu zbog starijeg brata Luke koji je postao vođa kriminalne grupe koja seje smrt, planira otmice i najteža krivična dela. Bojović sa izborom sinova nije mogao da se pomiri za života.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Vojkan, sin policijskog generala Radovana Stojčića Badže koji je nebrojeno puta hapšen zbog oružja, provala i krađa skupih nakita i satova. Na meti Badžinog sina našle su se i vile Saše Popovica, Nenada Bjekovic i kontroverznog biznismena Andrije Draškovića.

I sinovi pevača i pevačica žestoki kriminalci

Pre nekoliko dana Darijan Mandić, sin Olivera Mandića demolirao je auto bivše žene, a nekoliko meseci pre pretukao je svoju majku.

Pastorku Dijane Janković i sinu biznismena Danijela Rokvića, Dariju Rokviću je u toku suđenje za saučeništvo u ubistvu radnice pumpe u Malom Mokrom Lugu. Tokom procesa utvrđeno je da je mladi Rokvić snebdevao prijatelja drogom koju su zajedno često koristili.

RepublikaFoto: youtube.com/DarkWoman93
Oliver Mandić

Sin legendarnog pevača Sinana Sakića, Rašid prošle godine je sa prijateljem pretukao i opljackao krojača u Loznici.

Od maloletnički dana Rašid je odgovarao za nasilnicko ponašanje, nanošenje teških povreda, napada, pokušaje ubistva i iznude. U akciji “Sablja” priveden je i to pod sumnjom da je “jedan od šefova” organizovanog kriminala u Loznici. Zbog ubistva i pokušaja likvidacije, kao i posedovanja droge Sakiće je u zatvoru bio 12 godina.

Sin Snežane Đurišić, Marko Gvozdenac privođen je i hapšen mnogo puta, a odgovarao je i za saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubila njegova tadašnja devojka. Osim toga, Marko je odgovarao za porodično nasilje, ali i za druge prestupe.

 

Brat košarkašica Milice i Ane Dabović uhapšen je sa 2,4 kilograma kokaina na Brankovom mostu u Beogradu, a na sudu je odgovarao za proizvodnju i trgovinu narkoticima.

RepublikaFoto: instagram.com/family_dabovic_fan
Sestre Dabović

Kriminolozi se slažu da se u trci roditelja da postanu pofesionalno priznati i moćni strada porodica, odnosno deca koja zbog zanemarivanja odu stranputicom, a javnost je kažu sklona da im oštro sudi.

- Deci poznatih i slavnih, u javnosti se sudi teže i oštrije nego kada su u pitanju deca "običnih". Ne bi trebalo, jer su takva deca s više za žaljenje, nego za osudu. Ipak, na sudu stignu do nekiih povlastica zahvaljujući moći roditelja- rekao je Zlatko Nikolić, a njegov kolega Dobrivoje Radovanović preciznije objašnjava propuste.

- Ta deca su pogrešno vaspitavana, zanemarivana od očeva, moćnih figura toga doba. Sinovi žele da se nametnu moćnim očevima, a ako ne uspeju u tome, onda su spremni i da se osvete. Uz to, važan faktor u njihovom ponašanju je i želja da se iskažu pred društvom i zato skliznu u kriminal. Ipak, krivično gonjenje je kod njih selektivno - kaže Radovanović.

 

Vedran je vukao nogu i imao je skoro oduzetu ruku, želeo je da na kraju budem ponosna na njega

Mira Repčić, majka ubijenog Vedrana Repčića, po profesiji lekar, u potresnoj ispovesti za jedne novine, nekoliko sati nakon ubistva sina rekla je da više ne vidi smisao života kad joj je jedinac ubijen. Ispričala je kroz šta je prolazila sa sinom koji je ostao invalid kada su pre pet godina pokušali da ga ubiju zbog droge.

- Mesecima je u komi i u bolnici, više puta je operisan, ali mu je metak ostao u glavi. Oporavljao se polako mentalno, pa i fizički. Operacijom mu je uzet deo kosti sa noge i prebacen u ruku, koja je bila gotovo mrtva. Polako, uz adekvatne lekove i terapiju, Vedran je počeo da koristi ruku. Ali, imao je problem sa nogom, malo je vukao i to mu je smetalo.Počeo je sam i da odlazi na fizioterapije, vodio racuna o zaštiti od korone, higijeni u kuci, o meni. I kad je bilo najbolnije, uz suze na licu, umeo je da mi kaže: "Mama, ne brini, boli, ali bicu dobro, bićešna kraju, ipak ponosna na mene - ispričala je neutešna majka.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading