SLUČAJ ZAKINTOS: Grci će se odupreti uplitanju SAD?!

Autor: Tanjug

Hronika

03.11.2017

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurna sam da Grčka neće dozvoliti nikakvo uplitanjen sa strane bilo kakve politike i bilo čijih uticaja, izjavila je advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja je u odbrani srpskih mladića koji su osumnjičeni za ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona, letos na Zakintosu.

RepublikaFoto: instagram.com/lukin_brat_blizanac
Klub na Zakintostu gde je stradao Henderson

Povodom vesti da su visoki zvaničnici iz Teksasa tražili od državnog sekretara Reksa Tilersona da iskoristi sva diplomatska sredstva kako bi se osiguralo da napadači ne izbegnu pravdu, Dobričanin Nikodinović očekuje da će svako odgovarati za ono za šta je kriv i onoliko koliko je kriv.

Grčka je kolevka civilizacije i imam poverenje u njihovo pravosuđe, rekla je za Novosti advokat koji pomaže u odbrani srpskih mladića.

Što se tiče naših okrivljenih državljana, ubeđena sam u to da neće biti diskriminisani i da to što su Srbi neće biti tretirano kao otežavajuća okolnost u krivičnom postupku. Važne su činjenice i dokazi, a uskoro očekujemo saslušanje nekih svedoka, navela je ona.

Dobričanin Nikodinović ističe da ni u jedom trenutku ne treba zaboraviti kako je sve počelo kobne večeri.

- Henderson je flašu ''mitos'' piva razbio o glavu ni krivog ni dužnog Dušana Rankovića, nakon čega je ovaj počeo obilno da krvari. Tragičan kraj Hendersona je splet nesrećnih okolnosti" - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading