Dirljiv susret sa spasiocima-herojima! Minjina majka kroz suze: HVALA vam do neba!

Autor:

Hronika

30.10.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva dana posle drame na Dorćolu kada je Minja D. (15) za dlaku izbegla smrt u zapaljenom stanu njena majka konačno je upoznala spasioce svoje ćerke i zahvalila im se na svemu što su učinili. Ona je došla da obiđe izgoreli stan i prolila potoke suza.

RepublikaFoto: printscreen
Heroji na delu

- Neizmerno vam hvala, hrabri momci, do neba i beskonačno što ste mi spasli dete. Nikada neću moći da vam se odužim za ono što ste uradili - prenose očevici reči zahvalnosti majke spasene tinejdžerke.

Pavle Gavura, koji je posle podviga izbio u prvi plan, mada ističe da su svi podjednako zaslužni, potvrdio nam je da im se nakon Minjinog oca zahvalila i majka.

- Da, žena nas je našla dok smo bili na pauzi u kafiću u kraju i prišla da nam se zahvali. Plakala je, što je i razumljivo posle svega što je doživela i što preživljava i dalje. Rekla nam je da je Minja dan pre operisana i da treba da joj presade kožu. Porazgovarali smo kratko i ona je otišla - rekao je Pavle za Srpski telegraf.

Potrebna krv svih grupa

Devojčici koja je ozbiljno povređena potrebne su veće količine krvi svih grupa. Institut za transfuziju u saradnji sa Klinikom za opekotine Kliničkog centra Srbije, gde je Minja na lečenju, pozvao je dobrovoljne davaoce da doniraju krv za donore kože, kao i za Minju, koja je operisana u sredu i čeka je transplatacija kože na skoro 30 odsto tela.

Komšije su srele Minjinu majku u sredu u zgradi i kažu da je teško podnela posetu stanu, potpuno izgorelom u požaru koji je, prema nezvaničnim saznanjima, izazvala mačka, koja je oborila slavsku sveću dok je devojčica bila u kupatilu.

- Žena je van sebe jer je prvenstveno strašno zabrinuta za ćerku, a onda i za egzistenciju pošto je njoj i porodici požar progutao svu imovinu. Ridala je od tuge kad je izašla. Ne znam gde su se trenutno smestili ona, njen otac i muž, možda kod familije i prijatelja - kaze za Srpski telegraf komšija Mića, koji se nagutao dima u požaru.

On je video i kako Hitna pomoć odnosi Minju iz stana.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Heroji sa Dorćola

- Izgorela je svuda po telu, a najviše se žalila da je boli ruka koja je i najviše opečena. Ko zna kakva su joj pluća kad mi i dalje kašljemo od dima - ističe komšija.

On nam je rekao i da je zadivljen kako je Minjina majka bila staložena u momentu kada se vraćala iz prodavnice i ugledala ćerku na terasi zapaljenog stana.

- Savladavala je plač i vikala sa zemlje: "Minja, izdrži", "Minja, slušaj majku.. Smiri se, stiže pomoć... Minja, skupi kosu i lezi na pod na terasi." Pritrčali su joj ljudi i prineli vodu, ali je ona netremice gledala ka ćerki dok se obrušavao zid i i padala garež na sve strane. Kada je Hitna pomoć iznela Minju, majka je za njihovim vozilom krenula ka Urgentnom centru - prepričava komšija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading