MILIĆEV NA SLOBODI: Nije odslužio ni 3 godine!

Autor: Mediji, Republika

Hronika

03.11.2017

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Milićev (36), vozač "kantrimena" koji je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog toga što je 25. jula 2014. na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića (21), a zatim pobegao s mesta nesreće, mogao bi već danas da se nađe na slobodi. Milićev, koji je do sada izdržao dve trećine zatvorske kazne, stekao je pravo na uslovni otpust.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Bojan Jovanović kači sliku ubijenog sina Luke

Kako beogradski mediji saznaju, on još uvek sudu nije podneo molbu, ali je pitanje dana kad će ona stići.

- Vozač "kantrimena" je u pritvoru od septembra 2014, čime je odslužio dve trećine kazne i samim tim stekao uslov da sudu podnese molbu za uslovni otpust. To nije pomilovanje, to je zapravo mogućnost koju predviđa zakon i za mnogo teža krivična dela, odnosno čak i za osuđenike za ubistvo - objašnjava  sagovornik.

Prema njegovim rečima, tokom boravka u zatvoru, Milićev nije pravio probleme i nema disciplinske prekršaje.

- Prvi korak ka slobodi je molba, posle koje Uprava zatvora daje mišljenje o tome da li se zatvorenik socijalizovao, kako se ponašao prilikom odsluženja kazne, odnosno da li je poštovao pravila, izvršavao radne obaveze. U njegovom izveštaju svakako će biti plus to što je počeo da radi u industrijskom pogonu u KPZ Zabela - objašnjava sagovornik.

Prilikom donošenja odluke, krivično vanpretresno veće ispituje i osuđenika, koji mora da obrazloži zašto smatra da treba da dobije uslovni otpust.

Vređao stražare

- Otežavajuća okolnost u njegovom slučaju je to što je posle nesreće pobegao u Kinu, gde je i uhapšen a potom i izručen Srbiji. Druga stvar je uznemirenje javnosti koje je izazvala nesreća koju je skrivio - navodi on i podseća da je tokom boravka u pritvoru, pre prebacivanja na odsluženje, Milićev imao jednu mrlju, odnosno „sparing“ s cimerima i vređanje stražara, zbog čega je bio prebačen u drugu ćeliju. Takođe, zbog teškog psihičkog stanja pokušao je da se ubije u ćeliji CZ tako što je žiletom probao da preseče vene.

NIJE OTKRIO VLASNIKA KANTRIMENA

Ni tri i po godine od tragedije na Brankovom mostu u kojoj je nastradao Luka Jovanović istražitelji nisu uspeli da saznaju čiji je automobil Milićev vozio kobne noći, niti gde je on završio. Podsetimo, tokom suđenja on je izjavio saučešće porodici nastradalog i ponudio da plati odštetu. Rekao je da nije video mladiće pored automobila u srednjoj traci na mostu jer ga je „zaslepio blic selfija koji su pravili njegovi saputnici“. Međutim, ni na jedno pitanje o vlasniku niti modelu „kantrimena“ koji je vozio nije želeo da odgovori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading