(FOTO) DRAMA NA DORĆOLU IZRODILA HEROJE: Slavska sveća zapalila stan, moleri devojčicu izvukli iz vatre

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica (15) sa Dorćola teško je povređena nakon jučerašnjeg požara koji je izbio u njenom porodičnom stanu u Ulici Stevana Visokog.

RepublikaFoto: printscreen
Akcija spasavanja molera

Nju su sa terase koja je na 10. spratu spasli građevinski radnici koji su radili fasadu na susednoj zgradi, udaljenoj oko 50 metara. Prema nezvaničnim informacijama, porodica u kojoj je izbio požar juče je slavila Svetu Petku, pa se pretpostavlja da je slavska sveća pala i zapalila stan.

PAVLE GAVURA: Rekao sam joj: "Tu si s nama, živa si..."

Tinejdžerka se, prema kazivanju komšija, tuširala i nije videla na vreme da je njen stan, u kojem je bila sama, zahvatio plamen. Uspela je samo da izađe na terasu i počne da doziva pomoć.

- Radili smo fasadu na susednoj zgradi i odjednom smo čuli urlike devojčice koja je vikala: "Gorim, gorim...". Potrčali smo u tu zgradu i popeli se na 10. sprat. Pokušali smo da razvalimo vrata stana koji je gutala vatra, ali nismo uspeli. Zatim nam je komšija na spratu ispod otvorio vrata i rešili smo da probamo spasavanje sa njegove terase - priča jedan od spasilaca moler Pavle Gavura (36) za naš list.

Opština pomaže u obnovi stana

Na licu mesta bio je i predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović, koji je rekao da će opština naći način da pomogne u saniranju štete koja je nastala u požaru.

- Kolege su me vezale kanapom i držale dok sam stajao na ogradi terase i pokušavao da dohvatim dete. Ona se prebacila na spoljni deo ograde, a onda se jedva spustila meni u naručje. Onda su nas kolege spustile. Ona je uspela samo da izgovori da je celo telo boli, a mi smo videli da ima teške opekotine na 60 odsto tela. Tada smo se uplašili još više i vikali s terase okupljenim ljudima ispred zgrade: "Zovite Hitnu". Njoj je bukvalno dim izlazio iz usta. Ja sam joj rekao: "Tu si s nama, živa si", a ona se nasmejala i pored svih bolova - objašnjava heroj sa Dorćola.

Sestra kompozitora

U ovom stanu sa ćerkom živi rođena sestra poznatog kompozitora Saše Miloševića Mareta. On je kratko novinarima izjavio da je od njih čuo za ovu dramu i potom više nije odgovarao na telefonske pozive.

Ovi hrabri momci kažu da je nesrećnoj devojčici i jakna koju je imala na sebi izgorela, a dok su je spuštali, zabolele su ih ruke koliko je bila vrela.

Devojčica je ubrzo odvezena u Urgentni centar na reanimaciju, a opekotine ima na leđima, nogama i rukama.

MUP je saopštio da je požar lokalizovan oko 14 sati i da su, pored devojčice, evakuisane još dve osobe. Na licu mesta intervenisalo je 26 vatrogasaca-spasilaca sa šest vatrogasnih vozila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading