Sud analizirao snimke prebijanja Andreja Vučića

Autor: Tanjug

Hronika

03.11.2017

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju osmorici žandarma optuženih za napad na braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije tokom Parade ponosa 2014. godine, danas su pregledani snimci sa okolnih zgrada i dve banke.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Andrej Vučić

Pregledani snimci, međutim, ne pokrivaju ugao ulica Svetozara Markovića i Bircaninove, gde se dogodio incident, već okolni prostor. 

Prethodno je pregledao i "frejmove" video snimka Televizije N1, koja ima snimak jednog dela incidenta. 

Na tom video zapisu od 1 minuta i 45 sekundi, koji su objavili gotovo svi mediji i koji je i dalje dostupan na You tube-u, pored ostalog, se jasno vidi kako žandarmi pendrecima tuku više lica i štitovima ih guraju uz zid zgrade.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije. 

Sledeće suđenje je zakazano za 14. novembar.


Više tužilaštvo u Beogradu tereti optužene da su kao saizvršioci počinili krivicno delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog. 

Optuženi su Prerag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Ðordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Mitroviić, kao komandant voda Žandarma, tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading