NOVE AKCIJE HAPŠENJA: U ovom gradu u Srbiji kriminalci NE SPAVAJU MIRNO!

Autor:

Hronika

27.10.2020

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici MUP-a u Novom sadu uhapsili su M.R.(24) i M.P.(20) zbog postojanja osnovne sumnje da su počinili krivična dela zlostavljanje i mučenje, a M.R. se tereti za zelenaštvo. Takođe novosadska policija uhapsila je i četrdesetogodišnjaka iz Sremskih Karlovaca osumnjičenog za više krivičnih dela.

RepublikaFoto: Tanjug/MUP
Foto: Ilustracija

Sumnja se da su njih dvojica pre desetak danazlostavljali dvadestetogodišnjeg Novosađanina i snimali to mobilnim telefonom.

Takođe, sumnja se da je M.R. oštećenom pozajmio novac te zatražio da mu on isplati i nesrazmerno visoku kamatu.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u novom Sadu.

Osumnjičeni četrdesetogodišnjak uhvaćen je u automobilu marke "pežo", za koga se sumnja da je obijao automobile i iz njih krao mobilne telefone i autio plejere kao i druge vredne stvari.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, a na teret mu se stavlja krivično delo krađa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da se nova vlast priprema za temeljan obračun sa kriminalcima širom države. Pored Beograda, jedan od epicentara srpske mafije je Novi Sad, kao drugi najveći grad, poslovni i politički centar Vojvodine.

Naš portal došao je do informacija koje ukazuju da pripadnici bezbedonosnih službi aktivno motre na nekoliko kriminalnih grupa koje su stacionirane upravo u Novom Sadu. Prema rečima dobro obaveštenog izvora, naš grad je posebno interesantan organizovanim grupama koje posluju van okvira zakona.

- Novi Sad je vrlo razvijena sredina koja predstavlja sabirni centar novca, poslovne i političke moći u pokrajini. Reč je o univerzitetskom gradu koji broji nekoliko stotina hiljada ljudi. Za kriminalce, to je ogromno tržište – ističe naš izvor.

RepublikaFoto: pixabay.com/MUP

On dodaje da je nagli procvat pojedinih sektora stvorio idealan ambijent za upliv prljavog novca domaće mafije. Pranjem novca koji je stečen nelegalnim radnjama, mafija dolazi do svog krajnjeg cilja legalizacija poslova, odnosno izvora zarade.

- Ne zaboravimo još jedan važan detalj. Novi Sad je sredina u kojoj se mešaju razne kulture i narodi. To ga čini zanimljivim i stranim kriminalnim grupama, najčešće iz onih država sa kojima se graniči Srbija – napominje naš izvor.

Gradonačelnik Miloš Vučević dao je javnu podršku Vučiću, ističući da će grad i svi njegovi organi biti na usluzi borbi protiv kriminala u državi, uz sav trud da rezultati obračuna sa mafijom osiguraju bezbednost običnih građana.

Deo ove strategije jeste prisutnost velikog broja pripadnika policije na ulicama Novog Sada. Reč je o prvom potezu u nizu isplaniranih aktivnosti, a koji je usledio nakon imenovanja novog načelnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading