NIŠ ZAVIJEN U CRNO! Dečak preminuo na ulici posle incidenta: Aleksandrovo srce prepuklo od straha!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašna tragedija zavila je u subotu ceo Niš u crno. Dečak Aleksandar Ć. (15) preminuo je od srčanog udara na raskrsnici ulica Koste Stamenkovića i Janka Veselinovića u Nišu, dok je oko 1.35 bežao od čoveka koji ga je iz čista mira jurio nožem. Stručnjaci za naš list objašnjavaju da je strah samo doprineo da najverovatniji problem sa srcem, koji je tinejdžer imao, dovede do smrtnog ishoda.

RepublikaFoto: printscreen/instagram
Aleksandar Ć.

- Strah je verovatno uticao na letalni ishod, ali obično tu treba da bude neki poremećaj odranije, u pogledu neke, možda, srčane mane koja se komplikovala ubrzanim srčanim pulsom. U strahu se puls uvećava i može da pređe i 200 otkucaja. Tada su neefikasne te srčane kontrakcije i srčani mišić nema dovoljno kiseonika. Dolazi do srčanog zastoja i, nažalost, smrtnog ishoda. Strah sam po sebi takođe može da izazove smrt, ali iz mog iskustva se pokazalo da je uzrok uvek neka srčana slabost - kaže za Srpski telegraf profesor dr Miljko Ristić, najčuveniji srpski kardiohirurg.

Nesrećni dečak kobne večeri išao je Ulicom Hajduk Stanka sa drugom i drugaricom istih godina, a onda su naišli na nasilnika. Taj muškarac je na ulici jeo i nešto im dobacio. Aleksandar je prvo prošao pored njega, da bi se odmah zatim vratio, misleći da mu se čovek obratio. Međutim, taj muškarac je izvadio nož. Troje tinejdžera je počelo da beži, ali je Aleksandar ubrzo pao i, nažalost, preminuo.

Drugi prolaznici su priskočili u pomoć, kao i lekari Hitne pomoći koji su stigli za pet minuta, ali Aleksandru nije bilo pomoći.

RepublikaFoto: Republika
Miljko Ristić

Verovatno nije imao simptome

Kardiohirurg dr Miljko Ristić naglašava da roditelji nesrećnog dečaka verovatno nisu ni mogli da spreče ovu tragediju jer je vrlo moguće da Aleksandar nije imao nikakve simptome koji bu ukazali da ima ikakvih problema sa srcem.

- Veliki broj urođenih mana deca dobro podnose i kompenzuju, ne žale se, tako da dečak nije morao da ima nekih značajnijih tegoba koje su se, nažalost, manifestovale fatalno - ističe dr Ristić.

Zorka Stojanović, baka devojčice koja je te večeri bila sa Aleksandrom, kaže da su je usred noći probudili policajci koji su tražili devojčicu.

- Umalo se nisam srušila kada sam ih videla na vratima, mislila sam da se nešto desilo mom detetu, ali su me policajci uveravali da je s njom sve u redu. Tek ujutru sam saznala da je zapravo njen drug umro - ispričala je ona.

 

 

 

Juče su se dečakovi prijatelji na društvenim mrežama masovno opraštali od njega tužnim porukama.

Više javno tužilaštvo naložilo je obdukciju, nakon koje će biti poznat tačan uzrok smrti mladog Nišlije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading